ΔΙΕΘΝΗ

Τραγικός θάνατος κοριτσιού 2 ετών που κατάπιε μπαταρία από τηλεκοντρόλ

H μόλις 2 ετών Χάρπερ Λι βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Μάιο, όταν κατάπιε μια μπαταρία από τηλεκοντρόλ.

Τη μικρή πρόσεχε η μεγαλύτερη αδερφή της όταν ξαφνικά αρρώστησε. «Το κεφάλι της πήγε προς τα πίσω και έκατσε, βγήκε αίμα. Έτσι πήρα τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο αμέσως. Δεν ανταποκρινόταν, μου είπαν να τη βάλω στο πλάι ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει. Τα μάτια της ήταν κλειστά και δεν μπορούσε να μου μιλήσει, σαν να μην ήταν εκεί», περιγράφει η ίδια.

Κανείς δεν γνώριζε ότι το κοριτσάκι είχε καταπιεί τη μικρή μπαταρία «κουμπί», όπως αποκαλείται. Τα υγρά της μπαταρίας της έκαψαν τον οισοφάγο.

«Μαμά σε χρειάζομαι» ήταν οι τελευταίες της λέξεις προς τη μητέρα της. «Της είπα ότι την αγαπώ και ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Στα μισά του χειρουργείου, ο γιατρός βγήκε και με ρώτησε αν είχε καταπιεί κάτι. Του είπα: “Όχι απ’ ό,τι γνωρίζω”. Τότε μου είπαν ότι θεωρούσαν ότι είχε καταπιεί μπαταρία “κουμπί”». Το κοριτσάκι πέθανε στο νοσοκομείο Stoke-on-Trent της Βρετανίας.

«Αυτές οι πέντε εβδομάδες είναι ένα απόλυτο βασανιστήριο, αισθάνομαι τόσο χαμένη», λέει η μητέρα με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα του BBC. «Όπου πήγαινα, με ακολουθούσε. Πήγαινα για μπάνιο και πηδούσε με τα ρούχα και μου έλεγε “δικό μου”. Το σπίτι είναι πλέον τόσο ήσυχο.

Και όλα από μια μπαταρία “κουμπί”, για την οποία δεν γνωρίζαμε τους κινδύνους. Βρήκαμε το τηλεκοντρόλ χωρίς τη μπαταρία μέσα».

Η οικογένεια αποφάσισε να μιλήσει για την τραγωδία της για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν. «Οι γονείς πρέπει να ελέγχουν, να ελέγχουν, να ελέγχουν. Τα παιχνίδια… υπάρχουν στα πάντα. Σε παιδικά βιβλία».

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ