ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Απλησίαστες οι τιμές ακινήτων – Οι ακριβότερες περιοχές

Σημαντική είναι η άνοδος στις τιμές κατοικιών στην Κρήτη, ιδίως στις τουριστικές περιοχές του νησιού.

Η έλλειψη προσφοράς κατοικίας σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση, η στροφή στην βραχυχρόνια μίσθωση, η τουριστική αξιοποίηση των ακινήτων και η πανδημία είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην εκτόξευση των τιμών.

Κρίσιμη είναι και η αύξηση του κόστους των οικοδομικών υλικών και ο περιορισμός των εργασιών που έφερε η πανδημία, στερώντας την ευκαιρία για αύξηση της διαθεσιμότητας σε ακίνητα.

Πιο συγκεκριμένα για τους νομούς του νησιού σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της μέσης τιμής πώλησης κατοικίας και στους τέσσερις νομούς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

*Στο Νομό Ηρακλείου η μέση τιμή πώλησης κατοικίας σημείωσε αύξηση της τάξεως του 6,50% καθώς από 1.250 ευρώ ανά τ.μ., η μέση τιμή πώλησης έφτασε τα 1.331 ευρώ ανά τ.μ.

*Στο Νομό Χανίων η μέση τιμή πώλησης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασε τα 1.813 ευρώ ανά τ.μ., από 1.694 ευρώ ανά τ.μ., το 2021, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 7.00%.

*Στο Νομό Ρεθύμνου σημειώθηκε αύξηση μέσης τιμής πώλησης της τάξεως του 7,80% καθώς από 1.413 ευρώ ανά τ.μ., η μέση τιμή πώλησης ακούμπησε τα 1.524 ευρώ ανά τ.μ.

*Στο Νομό Λασιθίου η μέση τιμή πώλησης κατοικίας άγγιξε τα 1.714 ευρώ ανά τ.μ., από 1.612 ευρώ ανά τ.μ., το πρώτο τρίμηνο του 2021, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 6,30%.

Όπως έχει αποκαλύψει το neakriti.gr, ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών και επενδυτών από το εξωτερικό για κατοικίες στις τουριστικές περιοχές του νησιού καθώς πέρα από τη χρήση κατοικίας, αρκετοί επενδυτές δείχνουν το ενδιαφέρον τους για αγορά και εκμετάλλευση των ακινήτων σε δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς εντός του νησιού.

Σύμφωνα με το news247, με βάση τα στοιχεία της αγοράς και των μεσιτικών γραφείων του νησιού αυξημένο είναι το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ακίνητα σε παραδοσιακούς και παραθαλάσσιους οικισμούς και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

*Στον Πλατανιά, του Νομού Χανίων, διαμέρισμα 68 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.765 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην Γεωργιούπολη, του Νομού Χανίων, βίλα 98 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.908 ευρώ ανά τ.μ.

*Στο Νομό Ρεθύμνου, στην περιοχή Πλακιάς, βίλα 170 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 3.288 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην περιοχή Μπαλί του Νομού Ρεθύμνου, μεζονέτα 92 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.902 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην περιοχή Πάνορμος του Νομού Ρεθύμνου, μονοκατοικία 160 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.625 ευρώ ανά τ.μ.

*Στο Νομό Ηρακλείου στην περιοχή Χερσόνησος, διαμέρισμα 113 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.947 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην περιοχή Μάλλια του Νομού Ηρακλείου, μεζονέτα 60 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.167 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην Αγία Πελαγία του Νομού Ηρακλείου, μονοκατοικία 108 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.685 ευρώ ανά τ.μ.

*Στο Νομό Λασιθίου στην περιοχή Επάνω Ελούντα, μεζονέτα 85 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πωλείται στα 2.941 ευρώ ανά τ.μ.

*Στην περιοχή Ιεράπετρα του Νομού Λασιθίου, μονοκατοικία 70 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.999 ευρώ ανά τ.μ.

*Στη Σητεία, στο Νομό Λασιθίου, μεζονέτα 95 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.053 ευρώ ανά τ.μ.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ