ΚΡΗΤΗ

Σαρωτικοί έλεγχοι από τους Κρητικούς «ράμπο» της ΑΑΔΕ

Συνεχίζεται το «σαφάρι» για την τήρηση της της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές των νησιών του Αιγαίου, αλλά και της ηπειρωτικής χώρας υλοποιεί η ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Μαζί με το restart της τουριστικής βιομηχανίας, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αλλά και τις αφίξεις των πρώτων επισκεπτών στη χώρα, ήρθε η απόβαση των εφοριακών στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων οι Κρήτες «ράμπο».

Αυτή τη φορά, στο νησί των ανέμων όπου ταξίδεψαν οι Ηρακλειώτες, κατά τον έλεγχο σε γνωστά μπαρ του νησιού διαπιστώθηκαν φορολογικες παραβασεις σε γνωστό μπαρ στο πιο κεντρικό σημείο, στα Ματογιάννια, με αποτέλεσμα να επιβληθεί 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η πραγματοποίηση δεκάδων χιλιάδων ελέγχων, οι οποίοι θα διενεργούνται καθημερινά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και θα εστιάζουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν αφενός στη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, αλλά και στη μη τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ