Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Ξεκινά τη Δευτέρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Γυμνάσια & Λύκεια – Τι ισχύει – Οδηγίες για τους μαθητές του ΕΠΑΛ

Ξεκινά τη Δευτέρα 9/11 και στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κισάμου η εξΑΕ μετά την απόφαση της 5ης Νοεμβρίου 2020 για αναστολή λειτουργίας μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου των Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά της εξΑΕ θα είναι:

*Η σύγχρονη (σε πραγματικό χρόνο) εξΑΕ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά αφού θα τηρούνται παρουσιολόγια για την καθημερινή καταγραφή των απόντων μαθητών.

*Τα μαθήματα, που θα διαρκούν από 30-40 λεπτά, θα υλοποιούνται με βάση τα ισχύοντα ωρολόγια προγράμματα. Μετά από ανακοίνωση (6/11) της ΔΔΕ Χανίων, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της οικείας διεύθυνσης, οι ώρες έναρξης των διδακτικών ωρών θα είναι

1η ώρα: 8.15
2η ώρα: 9.05
3η ώρα: 10.00
4η ώρα: 10.55
5η ώρα: 11.45
6η ώρα: 12.35
7η ώρα: 13.25

*Η ροή της διδακτέας ύλης θα γίνεται με τον ίδιο ρυθμό όπως όταν λειτουργούσαν οι σχολικές μονάδες με τη φυσική παρουσία μαθητών και καθηγητών, βάσει των ισχυόντων αναλυτικών προγραμμάτων και οδηγιών του ΥΠΑΙΘ.

*Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας CISCO Webex. Η πρόσβαση σε αυτήν από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet θα είναι με μηδενική χρέωση δεδομένων, ενώ παράλληλα παρέχεται και η δυνατότητα πρόσβασης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση).

Οδηγίες για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου

Για την παρακολούθηση της εξΑΕ, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου θα συνδέονται – με μηδενική χρέωση δεδομένων– στο νέο διαδικτυακό τόπο https://epal-kissam.chan.sch.gr/wordpress/ που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του σκοπού αυτού. Όσον αφορά τους μαθητές που δε διαθέτουν ηλεκτρονική συσκευή πρόσβασης στο διαδίκτυο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν άμεσα με το τηλ. 697.345.9378 (κ. Μουντάκης) για να καταγραφούν οι ανάγκες της σχολικής μας μονάδος ώστε να προβούμε άμεσα στο δανεισμό tablet. Επειδή ο διαθέσιμος αριθμός των tablets είναι περιορισμένος όλα τα αιτήματα θα αξιολογηθούν, από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, ώστε οι συσκευές να αποδοθούν στους μαθητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Προτεραιότητα θα δοθεί στις ανάγκες των μαθητών της Γ Τάξης που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους.

Νεκτάριος Ζουριδάκης

Δ/ντής ΕΠΑΛ Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ