Δήμος Κισάμου

Πετάει ο Πλάτανος! Δύο πιλότοι από το Κισαμίτικο χωριό που διαπρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία

Ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, που κατάγεται από τον Πλάτανο Κισάμου, ήταν ο πιλότος που έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για την εθνική επέτειο, από το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς».

O Δημήτρης Βολακάκης είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16. Κατάγεται από τα Χανιά.

Κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ

Θυμίζουμε ότι ένας ακόμη πιλότος με καταγωγή από τον Πλάτανο είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τα επιτεύγματά του. Ο λόγος για τον Σμηναγό Αναστάσιο Ανδρονικάκη, που ανακηρύχθηκε από το σύνολο των συναδέλφων του που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο αεροπορικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ TLP, ως ο «καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ» μετά από πολυήμερη εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε ως ο “Best Warrior”, δηλαδή ως ο «Καλύτερος Πολεμιστής» δηλαδή ο επικεφαλής που θα ήθελαν οι υπόλοιποι πιλότοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Ο Αναστάσιος Ανδρονικάκης ανήκει στην ιστορική 340 Μοίρα «Αλεπού» της 115 Πτέρυγας Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ