Δήμος Κισάμου

Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου: Λειτουργία Ι. Ναών την περίοδο της γενικευμένης απαγόρευσης

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι, κατόπιν των νέων μέτρων και την καθολική απαγόρευση (lockdown), μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου, 7η έως και 30ης Νοεμβρίου, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στο από 6ης Νοε. 2020, Τεύχος Β΄, Αρ. Φύλλου 4899, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορούν, εκτός των άλλων, και τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών (Ι. Ναών), ισχύουν τα ακόλουθα:

Οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα τελούνται υπό των εντεταλμένων Ιερέων με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και του απαραίτητου προσωπικού άνευ της συμμετοχής πιστών.

Όσοι πιστοί κατά την χρονική αυτή περίοδο (από 7ης έως και 30ης Νοε) έχουν προγραμματίσει τέλεση Ιερών Μυστηρίων ως και ό,τι άλλο έχει σχέση με την λατρευτική και λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, καλούνται όπως επικοινωνήσουν με τους Εφημερίους των Ενοριών τους.

Τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως θα λειτουργούν καθημερινά από 9 π.μ. έως 1 μ.μ., μόνο κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 28220 22128-2822022018, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): info@imks.gr.

Οι προνοιακές και φιλανθρωπικές δομές και δράσεις της Ι. Μητροπόλεως (Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, 2 Προγράμματα Βοήθειας στο σπίτι, Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.) θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους, σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται από τα νέα δεδομένα και τις Υπουργικές αποφάσεις.

Την δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής μας όπου δεν δοκιμάζονται μόνο οι αντοχές και τα όρια μας, αλλά ίσως και η πίστη μας, καλούμεθα όλοι να αυξήσουμε την προσευχή, να εντείνουμε τον αγώνα, να μην επιτρέψουμε στον φόβο και την απελπισία να εμφωλεύσει στις ζωές, τις ψυχές και τις καρδιές μας. Με δύναμη, υπομονή, επιμονή, πίστη και ελπίδα θα βγούμε νικητές και από αυτή την δοκιμασία.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ