ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η απραξία των δημοτικών αρχών και το άλλοθι του… κορωνοϊού

Συμπληρώθηκε πριν λίγες μέρες ένας χρόνος θητείας των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν τον Μάιο του 2019 και ανέλαβαν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Προς το παρόν δεν έχω δει κάποιον, έστω και τυπικό, απολογισμό και μάλλον δεν πρέπει να περιμένω. Με τους 7 εκ των 12 μηνών να περνούν υπό… καθεστώς κορωνοϊού και με κανέναν να μην μπορεί καν να προβλέψει μέχρι πότε θα διαφεντεύει τον πλανήτη αυτός ο ιός που ήρθε από το πουθενά, τι να πουν και οι δημοτικές αρχές.

Ίσα ίσα που για μερικές… ήρθε “κουτί” ο κορωνοϊός. Χωρίς να κάνουν και πολλά πράγματα, οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους τα φορτώνουν όλα στην πανδημία και πάνε για ύπνο ήσυχοι. Κάθε σχεδιασμός μπορεί να περιμένει, ενώ τα προβλήματα της καθημερινότητας μετά βίας τα διεκπεραιώνουν. Μόνο που ο χρόνος κυλάει αμείλικτα, κάποιοι άλλες δημοτικές αρχές εργάζονται με τη λογική “κάθε κρίση και ευκαιρία” και όταν, με το καλό, μας εγκαταλείψει ο κορωνοϊός, κάποιοι Δήμοι θα είναι τόσο μπροστά που δεν θα τους βλέπουν όσοι έχουν μείνει πίσω. Πάντα ο λαγός κερδίζει τη χελώνα. Με εξαίρεση ένα παραμύθι…

α.κ.Μ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ