ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Δήμος Κισάμου

Κάποτε και στην Κίσαμο;

Ολοένα και αυξάνονται οι Δήμοι ανά την χώρα που αποκτούν βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- προσφέρουν πολλά οφέλη τόσο στον Δήμο όσο και στους δημότες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

*Βελτιώνουν την αισθητική εικόνα της πόλης, μιας και οι κάδοι δεν είναι ορατοί (υπόγειοι).

*Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες καθώς και των εμποδιζόμενων ατόμων λόγω του ύψους των υπέργειων απορριμματοδεκτών που διαθέτει.

*Είναι αθόρυβοι για τους χρήστες και στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι είναι ιδανικό να τοποθετηθούν εντός κατοικημένων περιοχών.

*Βελτιώνουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο αστικό ιστό καθώς αποφεύγονται προβλήματα όπως η δυσοσμία, έκθεση των απορριμμάτων στις καιρικές συνθήκες και σε αδέσποτα ζώα κλπ.

*Μειώνουν τους ρύπους εξαιτίας των μικρότερων αριθμών δρομολογίων των απορριμματοφόρων που απαιτούνται.

*Μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα λόγω της μικρότερης συχνότητας αποκομιδής των απορριμμάτων, επειδή το νέο σύστημα διαθέτει διαβαθμισμένη συμπίεση των απορριμμάτων.

Ελπίζω κάποτε να δούμε και στον Δήμο Κισάμου τέτοιους κάδους. Αν και εδώ που τα λέμε εμείς ξεπεράσαμε τους υπέργειους κάδους και αγνοούμε τους υπόγειους, αφού έχουμε «εφεύρει» τους… άφαντους!

*Από τη στήλη “Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε” (εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες)