ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιάννης Σκαλιδάκης: “Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση που θα υπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες των Κισαμιτών”

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι παρών στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Συμπαρατάσσομαι στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κίσαμο με επικεφαλής τον Γιώργο Φραγκιουδάκη ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Θεωρώ κρίσιμη την όσο πιο ισχυρή παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς όφελος του κισαμίτικου λαού.

Οι υποδομές μας δοκιμάζονται και συνηθίζουμε να ζούμε σε υποβαθμισμένες καταστάσεις χωρίς ορατό ορίζοντα αλλαγής της κατάστασης. Γενιές μαθητών περνούν τη σχολική τους ζωή σε προκάτ κτίρια και μεγάλο μέρος του χρόνου το Καστέλι είναι αδιάβατο χωρίς περιφερειακό δρόμο, πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Στα χωριά το πρόβλημα του νερού οξύνεται κάθε χρόνο ενώ μια σειρά άλλοι δρόμοι και δημόσια έργα καθυστερούν για χρόνια στο έλεος εργολάβων. Η τουριστική ανάπτυξη είναι άναρχη αλλάζοντας το τοπίο για το οποίο αγαπούν οι επισκέπτες την Κίσαμο. Η υπερτουριστικοποίηση επεκτείνεται σε βάρος της πρωτογενούς παραγωγής και την ποιότητα ζωής μας ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε τουριστική περιοχή-φάντασμα το χειμώνα, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς καν τόπους κοινωνικής συνάθροισης. Και ενώ υπάρχουν όλα τα εχέγγυα μιας ισόρροπης πραγματικής τουριστικής ανάπτυξης με όφελος για όλους, βλέπουμε το μέλλον να έρχεται με θηριώδεις «επενδύσεις» που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον τόπο ερήμην των κατοίκων του. Για όλα αυτά τα ζητήματα, και πολλά ακόμη, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει και θέσεις και προτάσεις προς όφελος των πολλών και έχει καταγράψει μια επιτυχημένη θητεία με παρεμβάσεις στο πλευρό των κατοίκων.

Στις εκλογές αυτές κατεβαίνουν περισσότερα ψηφοδέλτια από ότι συνήθως -δεν βλέπουμε όμως προς το παρόν συγκεκριμένες θέσεις και κυρίως δεσμεύσεις. Αντιθέτως το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζεται από προσωπικές αντιπαραθέσεις επικεφαλής παρατάξεων που έχουν ήδη ευθύνες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, για τη σημερινή κατάσταση. Επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν αδιαμεσολάβητα να πάρουν τις τύχες του Δήμου στα χέρια τους. Η σημερινή δημοτική αρχή εμφανίζεται ως υπερασπιστής του τόπου -έναν τόπο που έχει εγκαταλείψει στην τύχη του. Εκλογικές παρατάξεις και συμμαχίες που δεν στηρίζονται σε προγραμματικές δεσμεύσεις μπορούν εύκολα -και το είδαμε στο Δήμο Κισάμου- να διαλυθούν από προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα.

Για τους λόγους αυτούς -και πολλούς ακόμα που θα αναλύσετε- είναι επιβεβλημένη η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται από τις θέσεις της και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση, δεν αποτελείται από πολιτικούς παράγοντες με προσωπικές στρατηγικές, δεν εμφανίζεται στις εκλογές αλλά παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού. Το παράδειγμα της Πάτρας με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη μας δείχνει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει και μπορεί να διοικήσει με επιτυχία και να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων με τη δική τους ενεργή συμμετοχή, με ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων των δήμων και των κατοίκων, με διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος, με απεξάρτηση από τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις εργολαβίες.

Η παράταξή μας και η προηγούμενη θητεία του Γιώργου Φραγκιουδάκη ως δημοτικού συμβούλου έχει θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία. Είναι και στο χέρι μας να μετουσιωθεί αυτή η ανταπόκριση σε πραγματική υποστήριξη στην κάλπη. Να διεκδικήσουμε την ψήφο του κισαμίτικου λαού στον πρώτο γύρο των εκλογών για μια ισχυρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Μια ψήφο που δεν θα γυρίσει εναντίον των κατοίκων, μια ψήφο που θα υπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες τους.

Καλό αγώνα σε όλους και όλες μας, στο ψηφοδέλτιο μας με επικεφαλής τον Γιώργο Φραγκιουδάκη!

Γιάννης Σκαλιδάκης

17/9/2023ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ