Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κίσαμος: 20 δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι

Δύο έδρες λιγότερες θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, το οποίο –βάσει του νέου Νόμου- από 1-1-2024 θα είναι 25μελες, από 27μελες που ήταν. Είναι κι αυτό από τα οξύμωρα του νέου Νόμου καθώς από τη μια αυξήθηκαν σημαντικά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και από την άλλη θα είναι κατά δύο λιγότεροι από την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Να δούμε όμως ποιοι από τους νυν δημοτικούς συμβούλους θα είναι υποψήφιοι και σ’ αυτές τις Δημοτικές Εκλογές:

*Με τον συνδυασμό του Γιώργου Μυλωνάκη θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι 12 από τους 15 νυν δημοτικούς συμβούλους: Γιάννης Κελαϊδής, Νίκη Κατερινάκη – Παπακωνσταντίνου, Νεκτάριος Κουμάκης, Δήμητρα Κουρτάκη – Δεικτάκη, Γιάννης Λυμπινάκης, Σπύρος Μαυροδημητράκης, Ειρήνη Μυλωνάκη, Θεόδωρος Σκαλιδάκης, Γιώργος Σκορδυλάκης, Θεόδωρος Τουλουπάκης, Γιώργος Χαχλάκης και Θεόφιλος Χριστουλάκης.

Δεν θα είναι εκ νέοι υποψήφιοι η Άλκηστη Ξηρουχάκη – Ανουσάκη και ο Αντώνης Σταθόπουλος, ενώ ο Μιχάλης Θεοδωρογλάκης ηγείται συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος.

*Με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Σταθάκη θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι 6 από τους 10 νυν δημοτικούς συμβούλους: Σταυρούλα Βαρουχάκη, Μανώλης Δερουκάκης, Κώστας Λιουδάκης, Μανώλης Ξυπολιτάκης, Καίτη Πατερομιχελάκη – Νικολακάκη και Νεκτάριος Ψαράκης.

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι: Γιώργος Ιωαν. Καρτσωνάκης και Γιώργος Καστανάκης, ενώ ξανά στον εκλογικό στίβο, αλλά σε άλλο ψηφοδέλτιο (αυτό του Γ. Μυλωνάκη), μπήκαν ο Βασίλης Γλαμπεδάκης και ο Γιώργος Μακράκης.

Επικεφαλής συνδυασμών θα είναι και πάλι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Σταθάκης και Γιώργος Φραγκιουδάκης.

*Την θέση του παραιτηθέντος Μιχάλη Θεοδωρογλάκη πήρε ο Ευάγγελος Χουδαλάκης, πρώτος επιλαχών στην Περιφερειακή Ενότητα Μηθύμνης με τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» του Γ. Μυλωνάκη. Ωστόσο, ο κ. Χουδαλάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ