ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Xανιά: Ξεκινά η διαδικασία ανάσυρσης του ναυαγίου στην Αγία Ρούμελη

Οι εξελίξεις για το ναυάγιο του πλοίου «Απόλλων» στον λιμενίσκο της Αγίας Ρούμελης, συζητήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης, τόνισε ότι μετά την άκαρπη προθεσμία που ετέθη σε πλοιοκτήτη και εκμεταλλευτή του παραπάνω πλοίου, να το απομακρύνει το συντομότερο με δίκες του δαπάνες, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και σε εφαρμογή του νόμου να απομακρύνει το ναυαγισμένο πλοίο με ιδίες δαπάνες του, τις οποίες θα αναζητήσει από τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του ναυαγίου, την ενδεχομένη περιβαλλοντική καταστροφή από την περαιτέρω βύθιση και καταστροφή του πλοίου το οποίο κρίθηκε από ειδικό -ναυπηγό – πραγματογνώμονα ως οριστικό ναυάγιο μη επισκευάσιμο, αποφασίστηκε ότι η απομάκρυνση του πλοίου θα γίνει με διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης (κατόπιν ειδικής προσκλήσεως εξειδικευμένων εταιρειών ανέλκυσης ναυαγίων) , για συντόμευση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Το κόστος ανάσυρσης κυμαίνεται από 100 – 250.000 ευρώ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ