ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Xανιά – Δασικοί χάρτες: Προθεσμία έως 11 Αυγούστου για την κατάθεση φακέλων

Να καταθέσουν ή να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών της Κρήτης, έχουν παραλείψει οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Με ανακοινώσεις τους οι δασικές υπηρεσίες καλούν τους ενδιαφερόμενους να εκτυπώσουν και να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά του φακέλου τους στις διευθύνσεις εντός της σχετικής προθεσμίας, που είναι δέκα ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Σύγχυση διαπιστώνεται ότι επικρατεί στους ιδιοκτήτες γης ακόμη και μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων και δηλώσεων πρόδηλου σφάλματος για τους δασικούς χάρτες. Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών στην Κρήτη ανταποκρίθηκε και υπέβαλε ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση, ωστόσο δεν προχώρησε ταυτόχρονα και στην υποβολή του φυσικού φακέλου στις κατά τόπους διευθύνσεις δασών.

Στην προθεσμία κατάθεσης φακέλων αναφέρθηκε η Προϊσταμένη διεύθυνσης Δασών Χανίων, Πολυμνία Σκλαβάκη, τονίζοντας: «Άρα λοιπόν μέχρι τις 11 του τρέχοντος μήνα για να είναι εμπρόθεσμο το αίτημα του πρέπει να υποβάλλει αφού τυπώσει από την  εφαρμογή την αντίρρηση ή το πρόδηλο υπό έντυπη μορφή μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που είναι σίγουρα αντίγραφο ταυτότητας και ένας τίτλος για το έννομο συμφέρον, έστω το Ε9», δήλωσε η κ. Σκλαβάκη και συμπλήρωσε: «Όπως καταλαβαίνετε ο όγκος είναι τεράστιος σε σχέση με τις δυνατότητες και τη δυναμική της υπηρεσίας μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα το οποίο και πρέπει να ολοκληρωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα (προκειμένου να έχουμε πια ένα δασικό χάρτη που μαζί  με το κτηματολόγιο θα κάνει πληρέστερες τις όποιες επενδύσεις)».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι απαραίτητη η έντυπη αποστολή των αντιρρήσεων και των προδήλων σφαλμάτων, προκειμένου να ελεγχθούν και στη συνέχεια να διαβιβαστούν στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Η διαδικασία περνάει πρώτα από τις κατά τόπους διευθύνσεις δασών.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φάκελος δεν είναι πλήρης και υπολείπονται δικαιολογητικά, οι πολίτες που ήδη υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αντίρρηση ή τη δήλωση πρόδηλου σφάλματος επί των δασικών χαρτών, μπορούν να προβούν σε συμπληρωματική κατάθεση.

«Ας μην καθυστερήσουν, ας φέρουν αυτά τα στοιχεία, ας υποβληθούν στην υπηρεσία και στη συνέχεια αν μπορούν να ενισχύσουν αυτό το φάκελο ώστε και εμπρόθεσμοι να είναι», ανέφερε ο κ. Σκλαβάκη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Δασών του νησιού, οι αντιρρήσεις θα αποστέλλονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη ενώ οι αιτήσεις διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων,  απευθείας στις  Δασικές Υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ