Δήμος Πλατανιά ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Xανιά: Κοντά στην εξιχνίαση της εξαφάνισης της πολύτεκνης μητέρας

Οι έμπειροι αστυνομικοί ανέλαβαν την έρευνα σε συνεργασία και με το τοπικό Τμήμα για να βρουν τον ή τους δράστες που χτύπησαν και μετά εξαφάνισαν την 75χρονη Σανίκο Τσαούσι, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στον Αλικιανό.

Φαίνεται πως οι κάμερες της περιοχής και τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας «μίλησαν» για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάρει τον εσωτερικό δρόμο του χωριού προς το νεκροταφείο για να πάει στο σπίτι του γιου της, που ήταν τραυματισμένος από τροχαίο.

Το αίμα που βρέθηκε στην άκρη του δρόμου που πέρασε, «μαρτυρούσε» το έγκλημα που είχε διαπραχθεί. Η αστυνομία δεν κινήθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα η βροχή να το ξεπλύνει και να σβήσει τα όποια στοιχεία υπήρχαν στον τόπο. Όλα δείχνουν ότι κάποιο αυτοκίνητο τη χτύπησε και οι επιβαίνοντες σε αυτό, την εξαφάνισαν ζωντανή ή νεκρή.

Η οικογένειά της όλο αυτό τον καιρό οργώνει κυριολεκτικά την περιοχή και ζητά από κατοίκους που ξέρουν, να μιλήσουν και να βρουν ό,τι έχει απομείνει από τη μητέρα και γιαγιά.

«Εμφανίστηκε μάρτυρας αλλά τα μπερδεύει…»

Ο γιος αλλά και οι νύφες της αγνοούμενης είναι πεπεισμένοι ότι έχει βρει τραγικό θάνατο, αλλά τονίζουν ότι ακόμα κι αν κάποιος τη χτύπησε και την εξαφάνισε, δε θέλουν να τιμωρηθεί. Αρκεί να βρουν ό,τι έχει απομείνει από αυτή.

«Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ούτε της άξιζε να την χάσουμε, ούτε να μην ξέρουμε που είναι. Είμαστε εφτά οικογένειες που θέλουμε την μητέρα μας, δεν μας νοιάζει να τιμωρηθεί κάποιος. Θέλουμε τον άνθρωπο μας, να έχουμε ένα μνήμα, ένα κερί.  Είναι το μόνο πράγμα που ζητάμε. Να μιλήσει κάποιος από αυτό το χωριό, να μας τη δώσουνε», αναφέρει η νύφη της.

Ο γιος της, Δημήτρης εκτιμά πως οτιδήποτε έγινε, έγινε στο νεκροταφείο, πράγμα που όπως αναφέρει του το είπαν και οι αστυνομικοί.

«Την πήραν εξωγήινοι ή την χτύπησαν λένε οι αστυνομικοί. Μας ενδιαφέρει να την βρούμε και να την πάμε εκεί που είναι ο πατέρας μου.»

«Μου κάνει εντύπωση ένας εργάτης στο νεκροταφείο που είπε πως είδε την μάνα μου να ανεβαίνει και του είπε “καλημέρα”. Σε μένα είπε αλλά και άλλα στην Αστυνομία. Τα λέει μπερδεμένα», τόνισε ο γιος της αγνοούμενης.

Έξω από το νεκροταφείο του χωριού βρέθηκε και νύφη της, Ζαμίρα, η οποία μίλησε με τον εργάτη που την είδε και μετέφερε τα όσα της είπε.

Με το «Τούνελ» επικοινώνησε η νύφη της αγνοούμενης, Ροζαλία κι έκανε έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει, έστω κι ανώνυμα.

πηγή: anikolouli.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ