ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Xανιά: Εκτεταμένες εργασίες – συντηρήσειςκαι επισκευές στα σχολεία του Δήμου

Αυτοψία στις σχολικές μονάδες και κτιριακά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων όπου πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και επισκευές συντηρήσεις, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςσυνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, κ.κ. Καλογριδάκη και Βαρδάκη αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Ν. Βλαζάκη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται με μέριμνα του Δήμου Χανίων στις σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης, αφορούν μεταξύ άλλων σε επισκευές-συντηρήσεις και μονώσεις σε στέγες, ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων, ανακαινίσεις στους χώρους υγιεινής, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέα, τεχνολογίας LED.
Αυτή τη χρονική περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στα κάτωθι σχολεία:

  • 2ο Γυμνάσιο Χανίων
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
  • 3ο-4ο Νηπιαγωγείο Χανίων
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων
  • Μουσικό Σχολείο Χανίων (Σόδυ)

Παράλληλα, στα σχολικά συγκροτήματα στην Αμπεριά (4οΓενικό Λύκειο – 6ο Γυμνάσιο Χανίων), στον Κουμπέ (3ο& 4ο Γυμνάσιο Χανίων) και στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (πρώην Δαίδαλος), πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, με αντικαταστάσεις κουφωμάτων αλουμινίου, μονώσεις και αντικαταστάσεις στεγών κλπ.

Όπως τόνισε ο ΔήμαρχοςΧανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςκατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στους χώρους που πραγματοποιούνται οι εργασίες: «Εργαζόμαστε εντατικά ώστε κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερα σχολικά κτίρια να επιδιορθώνονται από φθορές και δυσλειτουργίες χρόνων. Στόχος μας είναι τόσο οι μαθητές όσοι και εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολικών μονάδων, να βρίσκονται σε ασφαλείς και αναβαθμισμένους, λειτουργικά και αισθητικά χώρους, που αναβαθμίζουν την καθημερινή παρουσία τους στα σχολεία».

Με τη σειρά τους οι Αντιδήμαρχοι, Μ. Καλογριδάκης και Α. Βαρδάκης, σημείωσαν ότι οι εργασίες γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς στα παραπάνω σχολικά κτίρια, ενώ μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία του Δήμου Χανίων, ώστε μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη όλοι οι χώροι να είναι έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης και στους εξωτερικούς αθλητικούς χώρους των σχολείων σε όλο τον Δήμο Χανίων, με τη συνδρομή του ειδικού διαγραμμιστικού μηχανήματος από τα συνεργεία του Δήμου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ