Δήμος Πλατανιά

Βράβευση του Δήμου Πλατανιά με τρεις διακρίσεις στην τελετή Βραβείων «Best City Awards 2023

Με τρία βραβεία διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά στη φετινή απονομή των «Best City Awards 2023», των βραβείων που επιβραβεύουν τις καινοτόμες και έξυπνες  πρακτικές για τη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Πλατανιά απέσπασε τρία βραβεία, ένα χρυσό , ένα αργυρό κι ένα χάλκινο στις παρακάτω κατηγορίες:

GOLD βραβείο στην Ενότητα “Διαχείριση ενέργειας”, για το έργο “Ενεργειακός συμψηφισμός και διαχείριση ενέργειας, έξι δημοτικών κτηρίων Δήμου Πλατανιά, (τριών σχολείων Β/βάθμιας εκπαίδευσης, δύο κτηρίων διοίκησης και ενός κλειστού αθλητικού σταδίου)

SILVER βραβείο στην Ενότητα “Διαχείριση ενέργειας”, για το έργο “Νέος δημοτικός φωτισμός σε παραλιακή ζώνη ωοτοκίας θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta”

BRONZE βραβείο στην Ενότητα “Απασχόληση”, για το έργο “Μένουμε Ενεργοί”, μια πλατφόρμα σύζευξης στην αγορά εργασίας για την υποστήριξη παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας του Δήμου Πλατανιά.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος δήλωσε: “ Ο Δήμος Πλατανιά επιβραβεύεται για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογία, οι οποίες αφορούν την εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το σεβασμό στο οικοσύστημα και την προστασία της αναπαραγωγής της χελώνας καρέτα -καρέτα, αλλά και την παροχή ευκαιριών εργασίας στην περιοχή μας. Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πλατανιά για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση πόρων, για τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος και για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων όπως η απασχόληση…”

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης  η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Πλατανιά κ. Όλγα Μπερτσουλάκη και ο  Συνεργάτης του Δημάρχου  κ. Μάρκος Μαλανδράκης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ