Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Διγαλάκης: Εκδόθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας για το νέο σχολικό συγκρότημα στην Κίσαμο

Ένα καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο, που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, έγινε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2023, με την προέγκριση της οικοδομικής άδειας του έργου “ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Κισσάμου Χανίων, Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις” που θα υλοποιηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.

Πλέον, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη δημοπράτηση, διαδικασία που θα προχωρήσει μετά και την κατάθεση των οριστικών μελετών, τις οποίες εκπονεί η ΚΤΥΠ Α.Ε., βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου 2023, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε από την ΚΤΥΠ Α.Ε., στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διγαλάκης αναφέρει: 

“Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα χαράς για την Κίσαμο και για μένα προσωπικά. Μετά από μια συνεχή συλλογική προσπάθεια, γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά και μια σειρά από προβλεπόμενες εκ του νόμου χρονοβόρες διαδικασίες, τις οποίες φέραμε εις πέρας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουμε λάβει την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου. Ένα σχολικό συγκρότημα – στολίδι για την Κίσαμο και για τη σχολική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής. Ένα κτήριο που όφειλε να έχει η Κίσαμος εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Κίσαμο, πριν από λίγες ημέρες, επισήμανα ότι η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει καθυστερήσει τις μελέτες, που έπρεπε να είναι έτοιμες από τις αρχές του νέου έτους. Αυτή τη μέρα χαράς, όμως, ας μη μείνουμε σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά, σταθερά και τολμηρά, όπως από την αρχή πράξαμε και για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Θέλω να ευχαριστήσω, για τη στενή συνεργασία, τον Δήμο Κισάμου και τον δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη. Την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία -ως βουλευτές των Χανίων- κινούμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα στην ίδια κατεύθυνση και η συμβολή της στην επιτάχυνση των διαδικασιών ήταν καθοριστική”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ