ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ξέρατε ότι τα κουμπιά έντασης ήχου του iPhone σας είναι φορτωμένα με κρυφές λειτουργίες;

To iPhone υπόσχεται να κάνει για ακόμα μία φορά τη ζωή μας πιο εύκολη. Αυτό το πιο πρόσφατο, περιλαμβάνει τα κουμπιά έντασης ήχου του iPhone σας, τα οποία μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από τη ρύθμιση του ήχου.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τα κουμπιά έντασης ήχου του iPhone σας μόνο για να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση, χάνετε τις πολλές συντομεύσεις για τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά έντασης ήχου του iPhone;

  • Bγάλτε φωτογραφίες 

Εάν χρειάζεστε ένα επιπλέον χέρι για να τραβήξετε φωτογραφίες, αυτό το κουμπί μπορεί να σας βοηθήσει. Λειτουργεί με πορτραίτο, παραδοσιακές λειτουργίες φωτογραφίας και πανοραμικής λήψης αλλά και τη μπροστινή κάμερα.

  • Τραβήξτε βίντεο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κόλπο για να τραβήξετε ένα βίντεο.

  • Σάρωση εγγράφων

Ο ενσωματωμένος σαρωτής εγγράφων του iPhone σας θα λειτουργεί σε εφαρμογές όπως Αρχεία, Αλληλογραφία, Σημειώσεις και Υπενθυμίσεις. Εφόσον αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί την εφαρμογή Κάμερα, μπορείτε να πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί έντασης για να τραβήξετε μια σάρωση του εγγράφου που χρειάζεστε αντί να πατήσετε το κουμπί λήψης στην οθόνη.

  • Αναβολή ενός ξυπνητηριού

Για όσους χρησιμοποιούν το iPhone τους αντί για ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι, αυτό είναι το κόλπο που πρέπει να ξέρετε. Εάν είστε μισοκοιμισμένοι και δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να βρείτε το “Snooze” στην οθόνη του τηλεφώνου σας το πρωί, απλώς πατήστε ένα από τα δύο κουμπιά έντασης ήχου για να αναβάλετε το ξυπνητήρι σας—απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία “Snooze”

  • Καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Όταν βρίσκεστε σε πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο ξεκλειδώνοντας το iPhone σας για να καλέσετε το 911, η Apple έχει κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

  • Απενεργοποιήστε γρήγορα το Face ID ή το Touch ID

Μπορείτε να αποτρέψετε προσωρινά το Face ID να ξεκλειδώσει το iPhone σας. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί πλευρικού κλειδώματος και ένα από τα δύο κουμπιά έντασης ήχου για δύο δευτερόλεπτα. Θα δείτε την ίδια οθόνη όπως όταν καλείτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αφού εμφανιστούν τα ρυθμιστικά, πατήστε το πλευρικό κουμπί για να κλειδώσετε αμέσως το iPhone σας, το οποίο θα κλειδώσει αυτόματα εάν δεν αγγίξετε την οθόνη για ένα λεπτό περίπου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ