ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου

Θ. Σταθάκης: Παραφωνίες και προεκλογικές κορώνες

Το Σάββατο 02-10-2021, πραγματοποιήθηκε στα Χαιρεθιανά Κισσάμου, εκδήλωση για την αναμόρφωση και ανακαίνιση του πρώην δημοτικού σχολείου της κοινότητας σε πολιτιστικό κέντρο, για τις ανάγκες της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, στο οποίο ο σύλλογος της κοινότητας «Άγιος Ιωάννης», έδωσε το όνομα,ενός συγχωριανού τους που έφυγε προσφάτως από την ζωή και η οικογένεια του αποτέλεσε το μεγάλο χορηγό της ανακαίνισης του χώρου. Θέλω να απευθύνω και δημόσια,  θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου και ιδιαιτέρως στον πρόεδρο του και δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Θεοδωρουγλάκη. Η προσπάθεια διαρκής και επίπονη και έφερε ένα τέλειο αποτέλεσμα.Σε όλους όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν για αυτό το ωραίο έργο, με κυρίαρχη την χορηγία της οικογένειας του εκλιπόντος Μυλωνάκη Κωνσταντίνου.

Φυσικά στην όμορφη αυτή εκδήλωση υπήρξε η «παραφωνία» , του δημάρχου Κισσάμου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας, που νόμιζαν ότι βρισκόταν σε προεκλογική ομιλία συνδυασμού και η ομιλία τους περιστρεφόταν σε εκφράσεις αλληλοσεβασμού, εκτίμησης και πολιτικής στήριξης. Το τραγελαφικό της υποθέσεις ήταν ότι όταν μπέρδευε  τις σελίδες ο πρόεδρος, σηκωνόταν ο δήμαρχος και του τις έφτιαχνε.Δεν ξέρω εάν ήταν για γέλια ή για κλάματα η περίπτωση. Φυσικά και σε εμένα, αλλά και σε πολλούς παριστάμενους, έχουν μεταφερθεί από τον ίδιο πρόεδρο,  διαφορετικά αισθήματα και απόδοση ευθυνών, ιδικά για το πρόσωπο του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου. Θα μου πείτε και απαγορεύεται να αλλάζουν κατά το δοκούν οι απόψεις ενός προέδρου, φυσικά και όχι,  είναι δικαίωμα του καθενός το πώς θα εκφράζεται,  αλλά όχι σε εκδηλώσεις με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης, το οποίο θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο τιμώμενο,εκλιπών πρόσωπο, στο οποίο καμία αναφορά, πλην των ευχαριστιών στην οικογένεια για την χορηγία.

Με εκτίμηση

Σταθάκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Μείζονας Αντιπολίτευσης και του δήμου Κισσάμου.

ΥΓ. Παρακαλώ τον πρόεδρο του πολιτιστικού να φέρει την πρόταση –  απόφαση τους, για την ονοματοδοσία του σχολείου, προς το δημοτικό συμβούλιο, διότι αυτό και μόνο αυτό, βάσει νόμου  είναι αρμόδιο να δίνει ονόματα σε δημόσια κτίρια, κ.α.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ