ΑΓΡΟΤΙΚΑ Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Στο Μουρί για το πρόβλημα των αγροζημιών ο Μανούσος Βολουδάκης

Στο Μουρί Κισάμου το βράδυ της Κυριακής ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, για το πρόβλημα των αγροζημιών.

Όπως επισήμανε ο κ. Βολουδάκης, “ο νέος νόμος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την Αστυνομία, όμως ακόμα δεν έχει επιβληθεί η τάξη. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως διαμαρτύρονται. Απαιτούνται περισσότερες περιπολίες και έλεγχοι στα συγκεκριμένα χωριά που εντοπίζεται το πρόβλημα, ώστε να φέρει αποτέλεσμα η συσσώρευση των προστίμων για τους συστηματικούς παραβάτες (την 3η φορά 1.000 ευρώ, διπλασιασμός για κάθε επόμενη: 4η φορά 2.000, 5η φορά 4.000 κ.ο.κ)”. Όπως τόνισε ο βουλευτής Χανίων: “Οι κάτοικοι με ενημέρωσαν ότι πλέον κάποιοι από τους παραβάτες αφαιρούν τα ενώτια από τα ζώα τους για να αποφύγουν την ταυτοποίηση και τα πρόστιμα. Αυτό όμως συνιστά παραβίαση άλλων διατάξεων σχετικά με τις επιδοτήσεις, οπότε θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για δικούς του ελέγχους στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Και καταλήγει ο κ. Βολουδάκης: “Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο νέος νόμος δεν κατάργησε καμιά από τις διατάξεις που ίσχυαν (π.χ. για κατάσχεση ζώων, κλπ), οι οποίες ισχύουν στο ακέραιο. Απλώς εισηγήθηκα (και νομοθετήθηκαν) πρόσθετα μέτρα, επειδή οι παλαιότερες διατάξεις δεν μπορούσαν στην πράξη να εφαρμοσθούν. Το διευκρινίζω επειδή πληροφορούμαι ότι ακούγονται διάφορες ανακρίβειες επ’ αυτού”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ