ΔΙΕΘΝΗ

Τα σοβαρά συμπτώματα που προκαλεί: Καταλάβατε τι συνέβη με το kinder- έκπληξη;

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα μολυσμένα KinderΈκπληξη. Η επιδημία σαλμονέλας απασχολεί εδώ και λίγα 24ωρα, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, προκαλώντας ανησυχία κυρίως στους γονείς, καθώς έχει προσβάλει κυρίως παιδιά και νεαρά άτομα.

Ο μικροβιολογικός αυτός κίνδυνος βρισκόταν αυτή την φορά κρυμμένος σε ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για παιδιά, τα σοκολατένια αυγά Kinder Έκπληξη, που κατασκευάζονται από τη Ferrero.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία, με τον συνολικό αριθμό να υπολογίζεται, πλέον, σε πάνω από 100. Η Ιταλία ελέγχει επίσης εάν ορισμένα από τα αναλυτικά αποτελέσματά της συνδέονται με τη μονοφασική επιδημία Salmonella Typhimurium.

Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, μέχρι τις 5 Απριλίου είχαν εντοπιστεί 134 κρούσματα. Τα περισσότερα εξ αυτών ήταν παιδιά κάτω των δέκα ετών, ενώ το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Βρετανία στις 7 Ιανουαρίου. Το γενικό ξέσπασμα («outbreak») αντανακλά σε ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό νοσηλευόμενων παιδιών. Ορισμένα παρουσιάζουν σοβαρά κλινικά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων αιματηρή διάρροια.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Σύμφωνα με το ECDC, το ξέσπασμα, που οφείλεται στη μονοφασική Salmonella Typhimurium και επιταχύνεται συνεχώς, αφορά σε επτά χώρες της ΕΕ και τη Βρετανία.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ