ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – εκλογές: Αντίστροφη μέτρηση για τους πέντε μονομάχους

Εκπλήξεις και ανατροπές κρύβουν τα τελευταία μέτρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega έδωσε χθες άνετο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη με βάση τις απαντήσεις όσων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, με την Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο, να διατηρεί την πρωτιά στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου ακολουθεί με ποσοστό 31%. Και έπονται με ποσοστό 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας αντίστοιχα. Επιπλέον, κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8% αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο.

Από πλευράς της, η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να διατηρεί την «παράσταση νίκης», γεγονός που ερμηνεύεται από το ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο.Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου έχει τις περισσότερες θετικές γνώμες, δηλαδή 66% έναντι 62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο 35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα «ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» και «ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην μεγάλη εικόνα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έγιναν αντικείμενο έντονου σχολιασμού στους κομματικούς διαδρόμους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα επιτελεία, ωστόσο, των κατεξοχήν ενδιαφερόμενων την προσπέρασαν μάλλον γρήγορα, καθώς η μάχη των τελευταίων μέτρων πριν το άνοιγμα της κάλπης είναι αδυσώπητη λόγω της ασφυκτικής πίεσης του χρόνου, ενώ οι εκκρεμότητες για την μεγάλη ημέρα, δηλαδή τον πρώτο γύρο την Κυριακή, ακόμη αρκετές.

Συγκεκριμένα, το περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ στην πλευρά του κ. Κασσελάκη, αν και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς παρατηρούν τις δημοσκοπήσεις, δεν παύει να γνωρίζουν, όπως τονίζουν, ότι σημασία έχουν οι μεθαυριανές κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό, άπαντες κοιτούν τους καταλόγους με τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους, ώστε να φροντίσουν να έχουν τον «άνθρωπό» τους σε κάθε εκλογικό τμήμα, καθώς η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη, αφού μέχρι τώρα υποψήφιος ήταν μόνο ένας, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ