ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

“Blue Horizon”: Ποιος είναι ο Σ.Κ. με τον οποίο μίλησε το πλήρωμα αμέσως μετά τη δολοφονία του Αντώνη; – Ηχητικό ντοκουμέντο

Πολλά είναι τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν σχετικά με το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου που το πλήρωμα του “Blue Horizon” της Blue Star Ferries πέταξε στη θάλασσα τον 36χρονο Αντώνη, στο Λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει με φρικαλέο τρόπο τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Mega, επί τουλάχιστον μία ώρα, ο πλοίαρχος και το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου συνομιλούσαν με υψηλόβαθμο στέλεχος της Blue Star Ferries, το οποίο και τους ζητούσε εξηγήσεις. Το πρόσωπο αυτό, με τα αρχικά Σ.Κ., μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και τα άλλα μέρη του πληρώματος, για 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οι διάλογοι

Πλοίαρχος: Πάρε μία τον Κ… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Έλα Σ… Ο Μ. είμαι.

Πλοίαρχος: Έλα Σ. Να μιλήσουμε με τον θάλαμο; Δεν έχουμε μιλήσει με τον θάλαμο ακόμα.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Όχι, με το Λιμενικό μίλησα κατευθείαν.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Μίλησα κατευθείαν, τους το ανέφερα το περιστατικό και είχαν ενημ…

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Ωραία, εντάξει. Έγινε, καλώς. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, αυτό μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τώρα τι… Δεν έχω στοιχεία να ξέρω τι είδα. Αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί, να το δούμε.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Εντάξει. Τράβηξε με στην μπούκα Σ.

Νέα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Την ίδια ώρα, στο φως ήρθαν νέα ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας, τα οποία και δείχνουν τα μέλη του πληρώματος λίγη ώρα πριν τη δολοφονία του 36χρονου.

Την ίδια στιγμή, ζήτημα έχει προκύψει σχετικά με το τι διαμειβόταν μεταξύ του πλοιάρχου και του υπόλοιπου πληρώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν τα μέλη του πληρώματος του πλοίου εμφανίστηκαν στο λιμεναρχείο του Πειραιά, αρνήθηκαν να πουν το οτιδήποτε, θεωρώντας ότι θα είχαν κοινή υπερασπιστική γραμμή και κοινό δικηγόρο, γεγονός που, στην πορεία, διαψεύστηκε αφού ο καθένας από τους συλληφθέντες έχει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή.

Η καθοδήγηση από τον πλοίαρχο

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το Mega ακούγεται ο πλοίαρχος να ζητά όλα να είναι τακτοποιημένα πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά, ενώ δίνει οδηγίες στα μέλη του πληρώματος για την ανάκριση που θα ακολουθήσει.

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι.  Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.

Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές (σ.σ. τον απωθήσατε). Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μ… τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

Ο διάλογος όταν ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο παρακάτω διάλογος από τη στιγμή που ο Αντώνης είχε πέσει στο νερό, στο λιμάνι του Πειραιά.

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τί έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Εντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γ… πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.

«Χωρίς το βίντεο θα έλεγαν ότι γλίστρησε», λέει ο αδερφός του Αντώνη

«Είναι ένα μεγάλο σοκ όλο αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα γιατί έχει γίνει όλο αυτό… Γιατί;», είπε ο Νίκος, αδερφός του 36χρονου στο Mega.

Στη συνέχεια ο αδερφός του Αντώνη θέλησε να ευχαριστήσει όσους έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα βίντεο ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν όσα έγιναν εκείνα τα μοιραία λεπτά πάνω στον καταπέλτη του Blue Horizon. Όπως είπε ο ίδιος, εάν δεν υπήρχαν αυτά τα βίντεο «θα λέγαμε ότι γλίστρησε ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους».

«Ήταν άδικο όλο αυτό που έκαναν. Το παιδί δεν πείραζε κανέναν, πιθανώς να τον γνώριζαν εκεί. Δεν υπάρχουν λόγια», είπε.

Στον Αντώνη άρεσαν πολύ τα ταξίδια και συχνά ταξίδευε με προορισμό την Αθήνα, έχοντας πάντα μαζί του εισιτήριο, σημείωσε ο αδερφός του, ο οποίος ανέφερε πως εάν ποτέ συναντούσε τον ύπαρχο το μόνο που θα τον ρωτούσε θα ήταν «γιατί;».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ