Νομός Χανίων

Σεϊτάν Λιμάνι: Η εντυπωσιακή παραλία των Χανίων με το διαβολικό όνομα

Η εξωπραγματική παραλία της Κρήτης, που βρίσκεται στα Χανιά και συγκεκριμένα στη βορειοανατολική περιοχή του Ακρωτηρίου, λίγο μετά το χωριό Χορδάκι, αποτελεί έναν από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου.

Παρά τα πανέμορφα καταγάλανα νερά της, η παραλία έχει μια επικινδυνότητα, λόγω των ρευμάτων και των κυμάτων που τη χαρακτηρίζουν. Να προσθέσουμε ότι είναι και μια δύσβατη παραλία, που τα προηγούμενα χρόνια δεν συγκέντρωνε κόσμο, ενώ βρίσκεται ανάμεσα και σε δύο κάθετους βράχους.

Ξεπερνώντας, όμως, τα παραπάνω, θα απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο σε μια παραλία με χαλίκι και άμμο και υπέροχα νερά.

Η παραλία μεταφράζεται «Διαβολικά» και «Καταραμένα» Λιμάνια, σύμφωνα με την ελληνική μετάφραση από την τούρκικη φράση, που αποτελεί την ονομασία μιας παραδεισένιας κατά τ’ άλλα παραλίας.

Ωστόσο, μπορείτε να τη συναντήσετε και ως «Άγιο Ραφαήλ» από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, αλλά και ως «Άγιο Σπυρίδωνα» από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί, μέσα στο βράχο. Σεϊτάν Λιμάνια, όμως, είναι η πιο κοινή ονομασία της και υπάρχει λόγος.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ