ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση του ΠΟΥ: Μην χαλαρώσετε πρόωρα τα μέτρα για τον κορονοϊό

Προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς όλες τις χώρες, προκειμένου να μην υπάρξει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

«Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές», πρόσθεσε

Γερμανία: Υπερβολικά νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση του ρυθμού νέων κρουσμάτων

Πάντως στην Γερμανία Είναι ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch. υπερβολικά νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία, δήλωσε

«Πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να δούμε εάν τα στοιχεία διαμορφώνουν μία τάση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βίλερ.

Το Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας covid-19 αυξήθηκαν κατά 3.834 τις τελευταίες 24 ώρες για να φθάσουν τα 99.225 περιστατικά στο σύνολο, σημειώνοντας αύξηση έπειτα από τέσσερις συνεχείς ημέρες πτώσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ