Δήμος Πλατανιά Νομός Χανίων

Πλατανιάς: Η έξυπνη εφαρμογή για τις βλάβες – Ειδικές πινακίδες σε 2.000 πυλώνες φωτισμού (φωτογραφίες)

Ένα ακόμα βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό έκανε ο Δήμος Πλατανιά μέσω της εγκατάστασης ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό, που επιτρέπει την άμεση επέμβαση και αποκατάσταση από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία. Το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά και σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι να το επεκτείνει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ειδικές πινακίδες, υπάρχουν πλέον σε 2.000 πυλώνες φωτισμού, με τις οποίες ο δημότης αφού σκανάρει τον ψηφιακό κωδικό με τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του, αυτόματα μεταβαίνει στη σελίδα δήλωσης βλαβών, χωρίς να έχει εγκαταστήσει καμία εφαρμογή, μεταβαίνει στη σελίδα δήλωσης βλαβών με αναγραφή των στοιχείων του και κατόπιν επιλέγει και τον τύπο βλάβης. Σε πραγματικό χρόνο το αρμόδιο τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ενημερώνεται για τη βλάβη και δίνει την αντίστοιχη εντολή αποκατάστασης.

Σε περίπτωση που ο δημότης δεν έχει τη δυνατότητα χρήσης κινητής συσκευής, στις εγκατεστημένες πινακίδες αναγράφονται τα τηλέφωνα της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία μπορεί να τηλεφωνήσει και να αναφέρει μόνο τον μοναδικό αριθμό του ιστού που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο ή να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι, χάρη στο σύστημα, ελαχιστοποιείται ο χρόνος δυσλειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού, επιτυγχάνεται άμεση ενημέρωση και άρα επέμβαση από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία και επιπλέον υπάρχει απόλυτη σαφήνεια σε σχέση με το ακριβές σημείο της βλάβης, μιας και κάθε ιστός έχει πια έναν μοναδικό κωδικό. Ο κ. Μαλανδράκης υπενθύμισε άλλες δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αναφερόμενος στο σύστημα εντοπισμού του στίγματος των απορριμματοφόρων του Δήμου, καθώς και στις κάρτες καυσίμων που πλέον εφαρμόζονται σε όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο χιλιάδες στύλους και φωτιστικά που έχουν τοποθετηθεί στις οδούς όπου έγιναν αναπλάσεις και αφού προηγήθηκε μελέτη καταγραφής του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ακόμη 8.000 πινακίδες, ώστε να καλυφθούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πλατανιά.

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των δημοτών

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, «εφαρμόζοντας το εν λόγω σύστημα, ο Δήμος Πλατανιά αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ουσιαστικά με φιλικές χρήσεις προς τον δημότη, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτησή του, στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας άρα και εξοικονόμησης πόρων, στην κεντρική παρακολούθηση των εργασιών αποκατάστασης βλαβών, στη διαχείριση αιτημάτων αποκατάστασης βλαβών, στον συντονισμό των υπηρεσιών του, στην ελαχιστοποίηση του χρόνου δυσλειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού, στη διαχείριση υλικών και εν κατακλείδι στη συνολική διαχείριση και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της ευρύτερης περιοχής».

platania
platania
platania

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ