ΚΡΗΤΗ

Ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Για τα 50 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε ανακοίνωση ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και καθηγητής Νίκος Κατσαράκης.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί μνημείο συλλογικής ιστορικής μνήμης και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και τον λαό μας. Οι κοινωνικοί αγώνες για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, δημόσια παιδεία και υγεία είναι πάντα επίκαιροι, ιδιαίτερα σήμερα που οι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο δοκιμάζονται από πολέμους, φτώχεια και εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» εξακολουθεί να συγκινεί νέες γενιές φοιτητριών και φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την επαρκή στελέχωσή του, την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τα ΑΕΙ στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την παροχή ποιοτικής, σύγχρονης μόρφωσης, καθώς και το δικαίωμα στην εργασία μέσα από την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Μετά από 50 χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει, παρά τη συστηματική προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, να εμπνέει χιλιάδες νέες και νέους που αντιμάχονται τον φασισμό και τους φασίστες, μοχθούν για καλύτερες συνθήκες ζωής, αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για μια δίκαιη κοινωνία».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ