ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗ

Ο Κρητικός ντάκος, η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο

Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές.

Εκτός από τις θάλασσες, τα νησιά και την ατέλειωτη ομορφιά της, ένα ακόμα στοιχείο που προσελκύει τους τουρίστες αυτούς είναι η ελληνική κουζίνα.

Pastitsio, Mousaka, Tzatziki και Gyros είναι μερικά από τα πιάτα που κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του θα δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχουν κι άλλα ελληνικά πιάτα που… κάνουν χαμό στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τις σαλάτες, οι οποίες σαρώνουν την αντίστοιχη λίστα του TasteAtlas, ενός από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό παγκοσμίως.

Στην κορυφή ο Ντάκος, έξι ελληνικές σαλάτες στις 50

Όπως προκύπτει από τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα  η ιστοσελίδα του Taste Atlas ο κρητικός ντάκος βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ στην 5η θέση συναντάμε την χωριάτικη σαλάτα.

Στην 24η θέση βρίσκονται τα χόρτα, στην 33η η πατατοσαλάτα, στην 35η η παντζαροσαλάτα και στην 50η θέση η τονοσαλάτα.

Μάλιστα, στη συνέχεια η εν λόγω ιστοσελίδα έκανε, μέσω της σελίδας της στο Facebook, ειδική μνεία στην υπέροχη των ελληνικών σαλατών κάνοντας λόγο για «έξι ελληνικές σαλάτες βρήκαν τη θέση τους στη λίστα με τις 50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, σύμφωνα με τις ψήφους σας».

Μάλιστα, συνοδεύει κάθε μια από τις σαλάτες με την αντίστοιχη εικόνα και ένα μικρό κείμενο για το πως φτιάχνονται.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ