ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΗΤΗ

«Μεταξύ Κρήτης και λιβυκών χωρικών υδάτων το TCG Anadolu» λέει αναλυτής

Μεταξύ Κρήτης και λιβυκών χωρικών υδάτων θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το εγχώριο ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu, σύμφωνα με το δίκτυο TR Haber.

Το δημοσίευμα, με τον προκλητικό τίτλο: «Ανακοινώνεται η πρώτη αποστολή του TCG Anadolu που θα τρελάνει την Ελλάδα», αναφέρει πως μετά την επίσημη ένταξη του ελικοπτεροφόρου στο δυναμικό της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη αποστολή του μέσα στο 2023.

«Το TCG Anadolu μπορεί να μεταφέρει μια δύναμη μάχης 1000 ατόμων στο επιθυμητό σημείο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Μιλώντας στο TRT ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους Ισπανούς όσο και με τους Βρετανούς για την κατασκευή ενός διπλάσιου -σε μέγεθος- σκάφους» σχολιάζει το TR Haber, φιλοξενώντας και δηλώσεις του απόστρατου συνταγματάρχη και καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, ζητώντας από την Άγκυρα να το τοποθετήσει σε «στρατηγικό σημείο» στην Ανατολική Μεσόγειο.

TCG Anadolu

«Η πρώτη αποστολή του TCG Anadolu μπορεί να είναι η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβυκών χωρικών υδάτων. Tο πιο κρίσιμο σημείο της ‘‘Γαλάζιας Πατρίδας’’» δήλωσε ο Γκιουτσλουέρ επαναλαμβάνοντας παλαιότερη παρόμοια τοποθέτηση.

«Υπάρχουν στον τύπο λανθασμένες και ψευδείς πληροφορίες πώς το TCG ANADOLU δεν μπορεί να βγει στο Αιγαίο. Όχι κύριοι και στο Αιγαίο μπορεί να βγει και παντού πηγαίνει» σχολίασε, συνεχίζοντας:

«Αλλά επειδή η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και η απόσταση ανάμεσα στα νησιά είναι κοντινή, εγώ σαν στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα στο Αιγαίο. Αντί αυτού λοιπόν, εγώ αν ήμουν θα το κρατούσα σε μία στρατηγική θέση στα νότια της Κρήτης, από όπου θα μπορεί να επέμβει και στο Αιγαίο, και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αφρική» είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο ίδιος, μιλώντας στο Haber Turk.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ