Γεύση - Ψυχαγωγία

Nike: Αλλάζουν χέρια τα καταστήματα στην Ελλάδα. Σε ποιόν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή θα περάσουν

Ένα χρόνο και τέσσερις μήνες μετά από ξέσπασμα του σκανδάλου Folli Follie πλέον η πάλαι ποτέ κυρίαρχος στον χώρο των επώνυμων σημάτων έχει μείνει γυμνή καθώς έχουν “σπάσει” ή λήξει συμφωνίες που δεν ανανεώθηκαν. Μετά την μεγάλη φυγή σημάτων στον χώρο της ένδυσης προς την Σαράντης αλλά και την ανακοίνωση προχθές της Notos Com ότι αναλαμβάνει την διανομή των Shiseido και Dolce&Gabbana ένα ακόμη ισχυρό σήμα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια. Πρόκειται για την Nike (σ.σ. το δίκτυο καταστημάτων της σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία) η οποία είχε περάσει στην Folli Follie όταν η τελευταία είχε εξαγοράσει την Elmec Sport.

Παίκτης της Αταλάντα

Αν και το δίκτυο της Nike το διεκδικούσαν αρκετοί εγχώριοι παίκτες από τον χώρο της ένδυσης αυτό φέρεται να καταλήγει σε έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Αταλάντα. Πρόκειται για τον 66χρονο σήμερα Antonio Percassi ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πολύ νωρίς , μόλις σε ηλικία 23 ετών, καθώς τον κέρδισαν οι επιχειρήσεις. Μία από αυτές είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα της Αταλάντα στην οποία είναι πρόεδρος από το 2010.

Η επιχειρηματική του καριέρα ξεκίνησε το 1976 όταν γνώρισε τον Λουτσίανο Μπένετον και στην συνέχεια ανέπτυξε δίκτυο καταστημάτων σχεδόν από όλα τα σήματα που είχε δημιουργήσει η ιταλική οικογένεια (Benetton, Sisley, Playlife, Zerododici). To 2001 ήρθε μία ακόμη μεγάλη συμφωνία αυτή με τον Amancio Ortega της Inditex καθώς μέσα από ένα joint venture βοήθησε να εισέλθει η Zara στην ιταλική αγορά. Μέσα στην 40 και πλέον επιχειρηματική του πορεία ο Pescassi έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα brands του κόσμου όπως Nike, Calvin Klein, Swatch, Levi’s, Guess, Tommy Hilfinger, Gucci, Ferrari και Ralph Lauren.

Το δίκτυο καταστημάτων της Nike στην Ελλάδα που φέρεται να περνάει στο Group Percassi αριθμεί περίπου 15 καταστήματα, ενώ περίπου 30 είχαν αναπτυχθεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο χονδρικής οι κινήσεις στην Ελλάδα στον μεγαλύτερο μέρος τους πραγματοποιούνταν από θυγατρική της ίδιας της Nike.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ