Γεύση - Ψυχαγωγία

Mega: Ραγδαίες εξελίξεις με το κανάλι! Τι συνέβη;

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκαν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για το Mega. Μετά από αυτή την εξέλιξη κλείνει ουσιαστικά το κεφάλαιο του μεγάλο καναλιού της ελληνικής τηλεόραση. Με τον πρώτο διαγωνισμό η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας θέτει προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη.

Με τον δεύτερο τίθεται προς πώληση ουσιαστικά η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι – ουκ ολίγες αλλά στην πλειοψηφία τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες – απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.

Σύμφωνα με πρόσκληση της ειδικής διαχειρίστριας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την δεσμευτική προσφορά τους ως την 1η Νοεμβρίου στις 11.00 στα γραφεία της εταιρείας. Μαζί με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να καταθέσουν και εγυυητική επιστολή που να αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρουν.

Οι σειρές του Mega άλλωστε έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Όποιος επιχειρηματίας ή επιχειρηματικό σχήμα την αποκτήσει θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς οι καναλάρχες Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Γιάννης Βαρδινογιάννης(Star/Alpha) και ο Θοδωρής Κυριακού(ANT1) έχουν συμφωνήσει από κοινού σε συνεργασία για την απόκτηση της πολύτιμης ταινιοθήκης, μπλοκάροντας τους υπόλοιπους επίδοξους επιχειρηματίες. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν τελικώς η «συμμαχία» θα γίνει πράξη.

Δημοσίευμα του enimerosi24.gr αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα θερμός για την απόκτηση της ταινιοθήκης του καναλιού. Το κανάλι του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού θα εκπέμψει μέσω digea σε λίγο καιρό και ο εφοπλιστής δε θα έλεγε όχι σε αυτή την ευκαιρία. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα φέρεται αποφασισμένος να δώσει μέχρι και 35 εκατομμύρια ευρώ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ