Δήμος Κισάμου

Μια Κισαμίτισσα με ανυπολόγιστη προσφορά στον Πολιτισμό και την Κοινωνία

Γεννήθηκε από μητέρα Μανιάτισσα και πατέρα, τον Μανώλη Μουντάκη, ο οποίος κατάγεται από τα Σκουλουδιανά Κισάμου. Έχει διαγράψει μια πορεία 20 περίπου χρόνων στα δρώμενα του Δήμου Χολαργού, μια πορεία αξιοζήλευτη, μια πορεία ζωής, όπως συνηθίζουμε να λέμε για όσους αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Ο λόγος για την Μαρία Μουντάκη – Αθανασάκου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της  Απασχόλησης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Μεγάλωσε στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της Αξιωματικού της Χωροφυλακής, είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Αθανασάκο Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν δύο παιδιά, τον Μηχανικό Περιβάλλοντος (MSc) Άγι και την Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ (MSc) Νιόβη και τέσσερα εγγόνια.

Με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Αποστολόπουλο, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τους Στέφανο Κορκολή και Σάκη Ρουβά, σε εκδήλωση του Δήμου

Πτυχιούχος της Σχολής Στελεχών Αεροπορικών Επιχειρήσεων, έχει εργαστεί ως υπάλληλος στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας, στις Νομαρχίες Ηλείας, Ανατολικής Αττικής και Χανίων. Έχει γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Στα Χανιά δραστηριοποιήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων, όπου αργότερα έγινε στέλεχος, αποκτώντας εμπειρία σε θέματα της πολιτιστικής μας παράδοσης. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα του Χολαργού, για την διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Μεγάλη η αγάπη της για την Κρητική παράδοση. Εδώ σε εκδήλωση, παρουσία του Πατριάρχη και Παπά Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β (κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτακης από τα Χορευτιανα)                                                                        *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020.