Δήμος Κισάμου

Μέτοχοι ή… αμέτοχοι; Δήμος Κισάμου και Π.Ε. Χανίων θα ρίξουν -επιτέλους!- μια… ματιά στην ΑΝΕΝ;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια φαρσοκωμωδία με πολλά επεισόδια διαδραματίζεται εδώ και χρόνια με πρωταγωνίστρια την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου. Πλοία αλλάζουν χέρια, οι Γενικές Συνελεύσεις γίνονται σε στενό κύκλο (πιο στενός δεν γίνεται), Δήμοι και Περιφέρειες σφυρίζουν αδιάφορα (αν και διατέθηκαν μεγάλα ποσά από τον κορβανά τους), ενώ ουδείς γνωρίζει ποιοι αποτελούν το Δ.Σ. της εταιρείας, οπότε και ποιοι εγκρίνουν τις αγοραπωλησίες πλοίων και τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων.

Απ’ ότι θυμάμαι, κάποτε στο Δ.Σ. της εταιρείας υπήρχε εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Υπάρχει απάντηση στο ποιοι είναι οι σημερινοί τους εκπρόσωποι και αν καλούνται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.;

Και μέσα σε όλα αυτά, όπως αλίευσα από την ιστοσελίδα της εταιρεάις, την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Περίδου & Υψηλαντών (ναι, λειτουργούν κι αυτά!), με θέματα όπως τροποποίηση Καταστατικού (κουρέλι έχει γίνει πια…) και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ!

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι προκαλεί πρωτοτυπία το γεγονός ότι σε ιστοσελίδα Ναυτιλιακής εταιρείας αναφέρονται μόνο οι προσκλήσεις των Γενικών Συνελεύσεων και οι Ισολογισμοί. Ούτε δρομολόγια, ούτε στόλος, ούτε οποιαδήποτε ακόμη πληροφορία;

Κι όμως αυτή η εταιρεία αγόρασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο πλοία στα τέλη του 2019: το παροπλισμένο επιβατηγό πλοίο «Θεόφιλος» που ανήκε στην Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου έναντι του ποσού των 380.000 ευρώ (31-10-2019) και το ταχύπλοο «Αίολος Κεντερης Ι» της ίδιας εταιρείας έναντι 2,020 εκατ. ευρώ (20-11-2019).

Στα παραπάνω ερωτήματα προσθέστε και το που βρίσκεται σήμερα και με ποιο όνομα το πάλαι ποτέ “Μυρτιδιώτισσα” που είχε μετονομαστεί σε “AQUA MARIA”, πριν ξαναβαφτιστεί σε ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ.”

Ας διδαχθούμε από τους Καλαματιανούς που έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν απάντηση στο ερώτημα: “που πήγαν τα λεφτά μας;”

 

Γενική συνέλευση της ΑΝΕΝ στο δημαρχείο Κισάμου, εκείνα τα… ένδοξα χρόνια

*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες της Τετάρτης 22 Ιουλίου.