Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Κισάμου

Με Κισαμίτικη… υπογραφή τα νέα τραγούδια της Έλενας Παπαρίζου και του Πασχάλη Τερζή

Ο Κισαμίτης Παντελής Λουπασάκης έρχεται να μας εκπλήξει για ακόμα μία φορά, υπογράφοντας τη μουσική σε δύο νέα τραγούδια των δημοφιλών καλλιτεχνών Έλενας Παπαρίζου και Πασχάλη και Γιάννας Τερζή.

Το καινούργιο τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου ονομάζεται «Σε Ξένο Σώμα» και διαδέχεται το φλογερό «Μίλα Μου» που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες για να εμφανιστεί στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart, συνεχίζοντας το σερί της αγαπημένης τραγουδίστριας. Τη μουσική του «Σε Ξένο Σώμα» υπογράφουν η ομάδα των ARCADE και ο παραγωγός Padé (Παντελής Λουπασάκης) και τους στίχους δίνει η συγγραφέας Ρενέ Στυλιαρά.

Ο Παντελής Λουπασάκης έγραψε -μαζί με τη Γιάννα Τερζή- και τη μουσική στο τραγούδι «Για Σένα Μόνο», στο οποίο η Γιάννα ενώνεται για πρώτη φορά δισκογραφικά με τη χαρισματική φωνή του πατέρα της, Πασχάλη Τερζή, σε ένα μαγικό αποτέλεσμα: ένα δυναμικό και άκρως συγκινητικό τραγούδι με τίτλο «Για Σένα Μόνο».

Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα ραδιόφωνα σε Ελλάδα & Κύπρο από τη Δευτέρα 21/9.

Ο Παντελής Λουπασάκης, γιος του ιερέα π. Γιάννη από τον Πλάτανο Κισάμου, φοίτησε στη σχολή ηχοληψίας της SAE INSTITUTE στο Παρίσι και στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το sound design για διάφορες εκπομπές στη γαλλική τηλεόραση όπως France 2, M6 κ.α σε συνεργασία με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη στα γαλλικά δρώμενα Haris Berberian.

Ο Παντελής Λουπασάκης έχει δημιουργήσει ένα κομμάτι με τίτλο «The Olive» (H Ελιά) με αδιαμφισβήτητο άρωμα Κρήτης. Ο συνδυασμός της Κρητικής μελωδίας με τους Deep House ρυθμούς δημιούργησε ένα μαγικό αποτέλεσμα που σε ταξιδεύει νοερά στα μαγευτικά τοπία της κρητικής γης, τονίζοντας πως η μουσική δεν έχει όρια παρά μόνο δημιουργικoύς ανθρώπους που μπορούν να τα γκρεμίζουν και να γεννούν μελωδίες ικανές να μιλούν από μόνες τους για την παράδοση.

Για το κομμάτι αυτό είχε πει: “Με ρωτάνε συχνά γιατί έδωσα αυτόν τον τίτλο στο κομμάτι μου. Για μένα η ελιά αντιπροσωπεύει την πιο παλιά και αυθεντική εικόνα του νησιού. Είναι βαθιά ριζωμένη στο έδαφος του: υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και για μένα αυτός ο τόπος αντιπροσωπεύει τις ρίζες μου, τις αναμνήσεις μου, τα συναισθήματα μου. Είναι όλα όσα αποτυπώνω σε αυτή τη μελωδία. Από εκεί εμπνευστήκαμε και το εξώφυλλο στο οποίο απεικονίζεται ένας παραδοσιακός βρακοφόρος να ατενίζει τη θάλασσα στην κορυφή ενός βουνού. Είναι ακριβώς όλα αυτά που αισθάνομαι, κοιτώ τον τόπο μου, θυμάμαι και δημιουργώ. Ακόμη στο βιολί καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Κισαμίτης καλλιτέχνης Στρατής Σκαράκης”.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ