Νομός Χανίων ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με ενθουσιασμό και δυναμική η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ» στο κατάμεστο θέατρο Ανατ. Τάφρου

Δυναμική παρουσία για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Χανίων, σηματοδότησε η αθρόα συμμετοχή πολιτών στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ» για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Με ενθουσιασμό, έντονο παλμό και αισιοδοξία, το κατάμεστο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου έστειλε το μήνυμα για την εμπιστοσύνη στη δουλειά που έγινε την προηγούμενη τετραετία και την ομάδα που με εργατικότητα και εντιμότητα, κατάφερε να φέρει σημαντικές αλλαγές για τους πολίτες και για τα Χανιά.

Στο στοίχημα του 2019 που κερδήθηκε και έφερε μια νέα ομάδα με διαφορετική νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου Χανίων, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κουκουράκης, Πολιτικός Επιστήμονας και συνεργάτης του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με λόγια καρδιάς, περιέγραψε τις αναμνήσεις του από τις πρώτες κινήσεις για τη δημιουργία του συνδυασμού το 2019 έως το σήμερα και τη νέα πραγματικότητα που έφερε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στα αυτοδιοικητικά, καλώντας τον στο βήμα.

Ο Δήμαρχος Χανίων και εκ νέου υποψήφιος «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ», Παναγιώτης Σημανδηράκης εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ανέβηκε στη σκηνή και συγκινημένος ευχαρίστησε αρχικά το πλήθος του κόσμου για την παρουσία του, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, την ομάδα «Για τα Χανιά» για την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Χανίων. Τόνισε ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει, οφείλετε στην ομάδα αυτή και την καλή συνεργασία που υπήρξε με τους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες και έφερε τις αλλαγές για μία καλύτερη πόλη, έναν καλύτερο Δήμο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό ανά υπηρεσία, ανά θεματική δουλειάς στον Δήμο Χανίων, ξεκινώντας από την εξαιρετικά επιτυχημένη απορρόφηση νέων χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, με το ποσό-ρεκόρ που αγγίζει συνολικά τα 203.806.628 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την αποτελεσματικότερη λειτουργίας της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την πρωτόγνωρη και πυρετώδη τροχιά λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, με 88 μελέτες να εκπονούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 176 νέα έργα να εκτελούνται εντός της τετραετίας.

Ξεχωριστή μέριμνα δόθηκε στην Κοινωνική Πολιτική και την Παιδεία για τα παιδιά και τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενείς συμπολίτες μας, καθώς ιδιαίτερα σημαντική και οφθαλμοφανή χαρακτήρισε τη δουλειά που έγινε στην Καθαριότητα και στο Πράσινο του Δήμου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ανέλυσε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Πολεοδομία, τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., αλλά και τα διαφορετική προσέγγιση που επέδρασσε αποτελεσματικά στη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, στον Τουρισμό και τον Αθλητισμό.

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Πολιτισμό και το «βάρος» που δόθηκε από τη δημοτική αρχή για την ανάδειξή του, χαρακτηρίζοντάς τον ως την απάντηση σε κάθε πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκλεισε την ομιλία του με τη σειρά εμβληματικών έργων που προώθησε η δημοτική ομάδα, προς την υλοποίησή τους, μεταξύ αυτών η μεγάλη αστική ανάπλαση 30 οικοδομικών τετραγώνων στην καρδιά της πόλης, η απόκτηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ και η ανάπλαση της Ακτής Κανάρη στη Νέα Χώρα, η ιδιοκτησία του πρ. Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Άη-Γιάννη, η παραχώρηση του κτηρίου του πρ. ΙΚΑ, η ανακατασκευή των Ενετικών Νεωρίων στο λιμάνι της πόλης, η ανάπλαση του πάρκου και της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, η επέκταση του Δημοτικού Γηροκομείου και άλλα πολλά που οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες θα δουν να υλοποιούνται εντός της επόμενης πενταετίας.

Με βαθιά πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει ο τόπος, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν ποιος έχει τη δύναμη, τη διάθεση, την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία να συνεχίσει την καλή τροχιά που έχει χαράξει ο Δήμος Χανίων τα επόμενα χρόνια και σημείωσε πώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοτών.

Η ανοιχτή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ» για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και για τις Δημοτικές Κοινότητες, με τα 265 μέλη της ομάδας να πλαισιώνουν τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και όλοι μαζί να κλείνουν με χαμόγελο και ενθουσιασμό την όμορφη βραδιά.

Πάμε ξανά, πάμε δυνατά, πάμε

#giatachaniaΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ