ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των προσφορών 1+1

Η πρόθεση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ήταν να μπει τέλος στις προσφορές στα προϊόντα, το γνωστό 1+1, επειδή αυτό έχει -όπως έλεγε- σαν αποτέλεσμα, να στοκάρουν προϊόντα. Όμως φαίνεται ότι η ιδέα δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου που τον άδειασε, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας οτι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ.Σκρέκα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν θα μπει φρένο στις προσφορές 1+1- όπως φαίνεται να σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης- με τον Παύλο Μαρινάκη να το διαψεύδει, αφού όπως είπε δεν μπορεί η κυβέρνηση να απαγορεύσει τις προωθητικές ενέργειες των εταιριών. Μάλιστα όπως είπε θα άκουγε τα…εξ’αμάξης από την σύζυγό του εάν γινόταν αυτό.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ένα πράγμα είναι το θέμα του 1+1 και ένα άλλο ο έλεγχος των υπηρεσιών για το εάν αυτές είναι πραγματικές προσφορές ή τα προϊόντα έχουν αυξήσει τις τιμές τους, πριν μπουν στην προσφορά.

Τι έλεγε ο Κώστας Σκρέκας για τις προσφορές

“Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά”, έλεγε πρόσφατα ο κ. Σκρέκας. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα για να πάρει σε προσφορά, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα.

“Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης” συμπλήρωσε.

Κατέληξε πως η ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 έτσι ώστε να μπει ένα φρένο “στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή…” Η ιδέα όμως φαίνεται ότι θα μείνει στο ράφι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ