ΚΡΗΤΗ

Μ. Λέκκας: Κακοκαιρία – έκπληξη στο νησί – Πόσα χιλιοστά βροχής έπεσαν

Κακοκαιρία έκπληξη για την Κρήτη, με υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων. Έτσι χαρακτήρισε την αστάθεια του καιρού, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας.

Η κακοκαιρία αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, συνοδεύεται από ένταση, κάτι που παρατηρείται σε καλοκαιρινού τύπου καιρικά συστήματα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Παρασκευής προς το βράδυ.

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα, σημείωσε ο μετεωρολόγος, τονίζοντας ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα χειμερινού τύπου να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα αφού περιοχές που έχουν πληγεί τώρα με υψηλά βροχομετρικά, έχουν πληγεί και στο παρελθόν με πλημμύρες, όπως η Χερσόνησος, τα Μάλια κ.α

Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Λέκκας, έπεσαν 50 χιλ. βροχής μέσα σε λίγο χρόνο και το φαινόμενο συνεχίζεται.

Όμως αυτή η κακοκαιρία έδωσε μέχρι στιγμής υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων και σε άλλες περιοχές, ενώ και στην πόλη του Ηρακλείου έχουν πέσει μέχρι τώρα 25 χιλιοστά νερού, ενώ αρκετό νερό έπεσε και στο Λασίθι.

Σημαντικά ποσοστά έδωσε και η Δυτική Κρήτη καθώς το Μάιο και τώρα τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου έχουν πέσει συνολικά 150 χιλιοστά, κάτι που δεν είναι σύνηθες.

Δεν τελείωσε ακόμη το φαινόμενο προειδοποίησε ο κ. Λέκκας και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

“Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα πράγματα θα είναι καλύτερα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν με θερμή εισβολή και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που θα μπει αλλά ίσως στη συνέχεια να έχουμε και πάλι μια αστάθεια του καιρού” κατέληξε ο κ. Λέκκας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ