ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το απόγευμα η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε λίγο μετά τις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Ακολουθεί στις 13:00 η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακριβώς στις 13:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εν συνεχεία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ξεκίνησε η ορκωμοσία.

Παρακολουθήστε live την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε έχει ήδη κάνει την προεργασία για το ποιοι θα κυβερνήσουν τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ