ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – υπόθεση μαχαιρώματος 36χρονης: “Ο δράστης δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί”

Αίτημα προκειμένου να ανασταλεί η ποινική διαδικασία λόγω του ότι “δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τα όσα έχει κάνει, αλλά και την σοβαρότητα αυτών” υπέβαλε σήμερα στην Ανακρίτρια Ηρακλείου ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, για τον 36χρονο άνδρα που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε την συνομήλικη σύντροφό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κοκοσάλη, η δυνατότητα κατάθεσης του σχετικού αιτήματος προβλέπεται από το άρθρο 80 παράγραφος 1, 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Βάσει αυτού η Ανακρίτρια καλείται να κάνει αποδεκτό ή όχι το αίτημα και να ζητήσει την πραγματογνωμοσύνη από δύο γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει νοσηρά διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορουμένου.

Η διαδικασία προβλέπει τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας και εγκλεισμό του κατηγορουμένου για το διάστημα αυτό σε ψυχιατρική κλινική.

Γιωργος Κοκοσάλης

(Ο Δικηγόρος, Γιώργος Κοκοσάλης)

 

Αυτό σημαίνει ότι αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, ο 36χρονος δεν θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και είναι προγραμματισμένη η απολογία του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Κοκοσάλης, ο 36χρονος άνδρας δεν έχει την αίσθηση των όσων έχει κάνει και δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές. Αντιθέτως όπως σημειώνει ο δικηγόρος, η 36χρονη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη διότι κατανοεί ότι ο 36χρονος “περνάει δύσκολες στιγμές“.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στο πλευρό του 36χρονου Ανδρέα στέκεται και η οικογένεια της 36χρονης.

Η ίδια φέρεται να έχει περιγράψει πως όλα έγιναν ξαφνικά και κάθονταν στον καναπέ του σπιτιού. Σύμφωνα με την 36χρονη, ο σύντροφός της τη φίλησε, της είπε “σ’αγαπώ” και στη συνέχεια εντελώς ξαφνικά προσπάθησε να την πνίξει και έπειτα να τη μαχαιρώνει.

Η 36χρονη έχει λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και πλέον νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική με πολλαπλά τραύματα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ