ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Νοικιάζουν αυτοκίνητα, τα κλέβουν και μετά εξαφανίζονται!

Στο στόχαστρο σπείρας έχουν μπει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα οχήματα στην Κρήτη. Tα μέλη της στοχεύουν στην κλοπή των συγκεκριμένων οχημάτων. Μάλιστα, ο Σύλλογος Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων “Ο Ηνίοχος” έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός εκ των μελών της σπείρας.

Τον αυξανόμενο αριθμό κλοπών ενοικιαζόμενων οχημάτων τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη, με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα να είναι σε εξέλιξη την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πληροφορίες που έχουν προκύψει από τις αρχές ασφαλείας αποκαλύπτουν ότι αυτές οι κλοπές διαπράττονται από μια οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας παρουσιάζονται σαν πελάτες σε τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η σπείρα ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία παρέχουν πλαστές προσωπικές πληροφορίες, ψεύτικα έγγραφα προσδιορισμού ταυτότητας και πλαστές/κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ενοικίαση του οχήματος.

σπείρα

Αφού παραλάβουν το ενοικιαζόμενο όχημα, τα μέλη της σπείρας αποχωρούν από το νησί με πλοίο και δεν επιστρέφουν ποτέ το όχημα, προκαλώντας σοβαρή οικονομική ζημία στις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου “Ο Ηνίοχος”, Πάρη Τζόρβα, τις τελευταίες ημέρες από την Κρήτη έχουν φύγει δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά από τον ιδιοκτήτη του γραφείου ο οποίος του είχε τοποθετήσει gps.

Ο κ. Τζόρβας είπε ότι θα πρέπει τόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρίες όσο και το Λιμεναρχείο να προχωρούν σε εξειδικευμένους ελέγχους όταν πρόκειται για ενοικιαζόμενα οχήματα και τόνισε ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με τις ακτοπλοϊκές και επαφές στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου για το μείζον αυτό θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες ενός εκ των ατόμων που φέρονται να ανήκουν στην σπείρα.

Δείτε την ανάρτηση του Πάρη Τζόρβα:

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Επισημαίνουμε την ανάγκη για προσοχή και προληπτικά μέτρα από τις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα μέτρα για την αποτροπή των κλοπών και την προστασία των οχημάτων τους:
· Επιβεβαιώνετε προσεκτικά την ταυτότητα και τα προσκομιζόμενα έγγραφα των πελατών.

·Ελέγχετε την εγκυρότητα των διαθέσιμων πιστωτικών καρτών ή άλλων μέσων πληρωμής.

· Συνεργαστείτε στενά με τις αρχές ασφαλείας τοπικά, αναφέροντας οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή περιστατικά κλοπής.

·Εφαρμόστε τεχνολογικά μέτρα ασφαλείας, όπως GPS, για την παρακολούθηση των οχημάτων και την εντοπισμό των κλαπέντων οχημάτων.
Καλούμε όλες τις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενά με τις αρχές ασφαλείας της περιοχής, ώστε να αναφέρουν ύποπτες δραστηριότητες και να συμβάλουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δίκυκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου “Ο Ηνίοχος” & Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ιδιοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δίκυκλων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810280914

Email Συλλόγου: iniohoscarrental@gmail.com

Email Ομοσπονδίας: federation@carrentalsnewsgreece.com

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρχές ασφαλείας για την προστασία των τοπικών εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και την ασφάλεια των συναδέλφων μας“.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ