ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – τουρισμός: Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι νέες προσφορές από τα ξενοδοχεία

“Μέσα Σεπτέμβρη και ο τουρισμός στην Κρήτη καλά κρατεί” σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς. Από τη μία ο καλός καιρός –  το μεγαλύτερο τουλάχιστον διάστημα – και από την άλλη τα πανέμορφα μέρη του νησιού αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Αυτή την περίοδο σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού που μίλησαν στο Ράδιο Κρήτη, οι κρατήσεις είναι σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα για την εποχή. Αυτό όπως λένε φαίνεται άλλωστε και από τον αριθμό των αφίξεων που καταγράφονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, ένα αεροδρόμιο στο οποίο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου διακινήθηκαν περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Κοινή διαπίστωση όσων έχουν εικόνα του τουρισμού στην Κρήτη, είναι ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα καταγράφονται υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία.

Μικρή πτώση αναμένεται να καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη ενώ από εκεί και ύστερα θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει και θα είναι έτσι μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν ξενοδοχεία στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου που παρουσιάζουν πληρότητα ακόμα και 100% ωστόσο δεν λείπουν και εκείνες οι ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν πληρότητα 80%.

Τα ξενοδοχεία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργο Πελεκανάκη, έχουν φροντίσει να προχωρήσουν και πάλι σε προσφορές προκειμένου να αυξήσουν τις πληρότητες τους.

Στην ερώτηση για τον αν θα υπάρξει παράταση της τουριστικής περιόδου φέτος στην Κρήτη, οι εκπρόσωποι του κλάδου απαντούν πως αυτό είναι δύσκολο και ότι χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες που για την ώρα, δεν έχουν το γόνιμο έδαφος.

Τί γίνεται με τις κρατήσεις

Την ίδια άποψη, εκφράζει μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος σημειώνει ότι ο Σεπτέμβριος πάει πολύ καλά για την Κρήτη, αφού ο μέσος όρος πληρότητας στα ξενοδοχεία είναι άνω του 80%.

Ο κ. Βλατάκης εκτιμά ότι τα ποσοστά θα ανέβουν κι άλλο εάν λάβουμε υπόψιν μας τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που πάντα υπάρχουν και επηρεάζουν την εικόνα στο νησί.

Οι μήνες Μάιος και Οκτώβριος είναι παραδοσιακά μήνες που γίνονται κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σημειώνει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης σχολιάζοντας ότι και ο μήνας Οκτώβριος θα είναι καλός για την Κρήτη , όμως” όπως λέει, “όλα θα φανούν στο ταμείο που θα γίνει τέλος Νοεμβρίου”.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ