ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2023: Οι αναφορές Μητσοτάκη στην Κρήτη – Τι είπε για ΒΟΑΚ και διαχείριση των υδάτων

Δύο ώρες διήρκησε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και σε αυτήν δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι επιμέρους αναφορές στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων, προαναγγέλλοντας την διεξαγωγή συνολικής μελέτης στο νησί μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο έκανε μνεία και στο μεγάλο έργο του νέου ΒΟΑΚ, εκφράζοντας προσωπικά την αισιοδοξία του πως σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος παραχωρησιούχος για το μεγάλο τμήμα Χανιά-Χερσόνησος.

Από το κάδρο των αναφορών δεν έλλειψε μάλιστα και το τραγικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2017 στα Κουνουπιδιανά Χανίων, όταν 2 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους παρασυρόμενοι από διερχόμενο όχημα.

Με φόντο την πρόσφατη δικαστική απόφαση που όρισε εξαγοράσιμη την ποινή του οδηγού, ο πρωθυπουργός σχολίασε το πως είναι δύσκολο να εξηγηθεί πως ο άνθρωπος αυτός δεν μπήκε ούτε 1 ημέρα στη φυλακή, θέτοντας το ως παράδειγμα ενόψει των παρεμβάσεων – όπως υπογράμμισε – που πρέπει να δρομολογηθούν στον τομέα της δικαιοσύνης…

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ