ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι δύο Αιγύπτιοι διακινητές των 30 μεταναστών (φωτογραφίες)

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, οι δύο Αιγύπτιοι διακινητές τω 30 μεταναστών που εντοπίστηκαν καθ’ οδόν στην παραλία Κομμός της Μεσσαράς.

Οι δεκάδες μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Παρασκευή από το Τομπρούκ της Λιβύης. Πρόκειται για ανθρώπους από την Αίγυπτο, τη Συρία και την Παλαιστίνη, οι οποίοι εντοπίστηκαν εμφανώς ταλαιπωρημένοι χθες Κυριακή το πρωί να κινούνται στην περιοχή μεταξύ Πιτσιδίων και Ματάλων, στη Μεσαρά. Όπως όλα δείχνουν, οι πρόσφυγες είχαν προορισμό την Ιταλία.

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 42 και 27 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και της παρ.2 του άρθρου 187 του Π.Κ. (Σύσταση συμμορίας), ως διακινητές των υπολοίπων.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

diakinites metanaston

 

diakinites metanaston

 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ