ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με ξύλινη λέμβο ταξίδεψαν από την Λιβύη οι 32 μετανάστες

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την διάσωση των 32 μεταναστών (μεταξύ τους και οι δύο διακινητές) στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα. 

Σύμφωνα με αυτή, οι μετανάστες που είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και είχα προορισμό την Ιταλία, ταξίδεψαν με μία ξύλινη λέμβο και συγκεκριμένα αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία του άρθρου.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες που εντοπίστηκαν να περπατούν στα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού, φιλοξενούνται προσωρινά στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Α.Τ. Φαιστού, για τον εντοπισμό τριάντα δύο (32) αλλοδαπών στον οικισμό “Πιτσίδια” του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ. και του οικείου δήμου, με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, ενώ παράλληλα απέπλευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γα τη θαλάσσια περιοχή Ματάλων, όπου εντόπισε σε απόσταση περί τα 2 ν.μ. από την ακτή, μία ξύλινη λέμβο άνευ επιβαινόντων. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές του Τομπρούκ Λιβύης.

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 42 και 27 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και της παρ.2 του άρθρου 187 του Π.Κ. (Σύσταση συμμορίας), ως διακινητές των υπολοίπων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ η ανωτέρω λέμβος κατασχέθηκε.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ