ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πρόλαβαν οπαδική συμπλοκή – Συλλήψεις και προσαγωγές

Τελευταία στιγμή απετράπη συμπλοκή ανάμεσα σε 30 άτομα που θα έδιναν ραντεβού στο πλαίσιο σχολικών αγώνων σε περιοχή της Ιεράπετρας καθώς η επέμβαση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών εξ αυτών και την προσαγωγή άλλων οκτώ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έγινε το βράδυ της Δευτέρας (26/2) σε περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας και της πρόληψης περιστατικών συμπλοκής ατόμων συνελήφθησαν τρεις  Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου για επερχόμενη συνάντηση περίπου τριάντα (30) ατόμων, βραδινές ώρες της 26-02-2024 σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή αθλητική εκδήλωση, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνελήφθησαν τρία (3) άτομα διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: δύο (2) σιδερογροθιές, κτηνοτροφική βέργα και κατσαβίδι.

Επιπλέον, συνελήφθη ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. καθώς κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενο άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν οκτώ (8) ακόμη άτομα.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ