ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες αναμένεται ο καιρός σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν στο νησί και την Κυριακή. Οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα ωστόσο διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να είναι ορατές, ενώ μια νέα θερμή εισβολή αναμένεται από τις αρχές της νέας εβδομάδας. Οι θερμοκρασίες διαμορφώνονται από την Παρασκευή κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου με την καλοκαιρία να επικρατεί, ενώ άνοδος του υδραργύρου προβλέπεται σταδιακά και για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, αυτό που επίσης διατηρείται είναι η εισπνεύσιμη σκόνη που μάλιστα θα είναι σε επίπεδα πιο πάνω από τα ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. «Θα συνεχιστεί η μεταφορά αιωρούμενων σωματιδίων από τις βόρειες ακτές της Αφρικής όπου οπτικά δεν θα γίνεται αντιληπτή, παρ όλα αυτά οι συγκεντρώσεις θα είναι σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα θεσπισμένα όρια», είπε ο κ. Λέκκας.

Ο Μάρτιος σε όλη τη διάρκεια του και με αποκορύφωμα στην εκπνοή του, έδειξε το καλοκαιρινό πρόσωπο του, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Ο Απρίλιος θα μπει επίσης με καλοκαιρινή διάθεση, μιας και η νέα θερμή εισβολή αναμένεται να ανεβάσει και πάλι τον υδράργυρο σε ασυνήθιστα επίπεδα, πιθανόν πάνω από τους 25 βαθμούς. Με καλοκαιρία και ασθενείς ανέμους αναμένεται να κυλήσει η επόμενη εβδομάδα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ