ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με το σήμα της νίκης επέστρεψαν οι νοσηλεύτριες που είχαν πάει να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

“Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε”! Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, μέλος της ομάδας των νοσηλευτριών από την Κρήτη, που πήγαν για δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην εκεί δύσκολη μάχη των υγειονομικών με τον κορονοϊό.

Οι νοσηλεύτριες που έδειξαν το δρόμο και έκαναν όλη την Ελλάδα να μιλάει για το μεγαλείο της ψυχής τους, αλλά και τη “δύναμη” τους εν μέσω πανδημίας να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τις οικογένειες του,  επέστρεψαν στην Κρήτη όπως διαβάζουμε στο CretaLive.

“Ευχαριστώ για την αγάπη πού μας στέλνατε. Μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε”, τόνισε η κ. Αποκορωνιωτάκη, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. “Αξίζουν χιλιάδες ευχαριστώ στα παιδιά που είναι πάνω”, επεσήμανε, τονίζοντας τις καθημερινές μάχες που δίνουν εκεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

“Ο καθένας να δώσει τη μάχη του”

Αναφερόμενη στα όσα έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, η κ. Ευαγγελία επεσήμανε: “Ζήσαμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν το ζήσετε αυτό το πράγμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε. Σε κάθε εφημερία επικρατούσε χαμός! Προσπαθούσες να δώσεις ό,τι μπορούσες από ψυχή και σώμα.  Αυτά τα παιδιά ( οι συνάδελφοί στη Θεσσαλονίκη) δίνουν μεγαλείο ψυχής και σωματικής αντοχής”.

Η ίδια δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα προς όλους: “Κρατάτε αποστάσεις, να περάσει κι αυτό. Ο καθένας να δώσει τη μάχη του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες απώλειες”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ