ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη – κορωνοϊός: 32.000 τα ενεργά κρούσματα – Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ως μία δύσκολη κατάσταση περιέγραψε την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη. Ο Καθηγητής τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για το νησί μας, που θεωρείται μία από τις πιο επιβεβαρημένες περιφέρειες της χώρας, αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που η ομάδα του δουλεύει, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Κρήτη είναι από 29.000 έως 39.000, με μέσο όρο τα 32.000 ενεργά κρούσματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι η δεύτερη κλινική covid στο ΠΑΓΝΗ, που τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, είναι σήμερα υπερπλήρης!

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξει και τρίτη κλινική covid, ο κ. Τζανάκης είπε ότι υπάρχει σχέδιο όμως αυτό δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών για άλλες ασθένειες καθώς και την αναβολή χειρουργείων.

“Έκρηξη” των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα (17/1) ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία της Κρήτης με συνολικά 244 ασθενείς, εκ των οποίων οι 38 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ (οι 28 είναι διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 206 νοσηλεύονται σε κλινική covid.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται συνολικά 70 ασθενείς, και από αυτούς οι 53 σε κλινική covid και 17 στη ΜΕΘ (οι 13 διασωληνωμένοι)

Στο Βενιζέλειο 36 ασθενείς, οι 27 σε κλινική covid και οι 9 σε ΜΕΘ (οι 6 διασωληνωμένοι)

Στο Νοσοκομείο Χανίων η πίεση παραμένει μεγάλη, με συνολικά 89 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 νοσηλεύονται στην κλινική covid και 10 στη ΜΕΘ, (οι 7 διασωληνωμένοι)

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 32 ασθενείς, οι 30 σε κλινική covid αι 2 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στα Νοσοκομεία του Λασιθίου νοσηλεύονται ασθενείς μόνο στην κλινική covid και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 8 ασθενείς, στο Νοσοκομείο Σητείας 2 ασθενείς, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 3 ασθενείς και στο Νοσοκομείο Νεάπολης 4 ασθενείς.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ