ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Ισόβια κάθειρξη στον κτηνοτρόφο για την ανθρωποκτονία του 49χρονου κυνηγού

Στην φυλακή οδηγείται ο 47χρονος κτηνοτρόφος – μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό – καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, μετά από πολύωρη συνεδρίαση η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 49χρονου κυνηγού στο Μπαλί Ρεθύμνου τον Νοέμβριο του 2019.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο κτηνοτρόφο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πως βρισκόταν σε άμυνα και ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής.

Το Δικαστήριο επίσης απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και ομόφωνα αποφάσισε την επιβολή της ισόβιας ποινής στον 47χρονο, καθώς και επιπλέον 3 χρόνια φυλάκισης για επί μέρους κατηγορίες.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 47χρονος έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα και όπως είπε δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, ενώ πριν της 16 Νοεμβρίου, είχαν άριστες σχέσεις, σύμφωνα με τον ίδιο και όσα ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 49χρονου κυνηγού από το Μπαλί Μυλοποτάμου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία είχε σημειωθεί τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου του 2019 στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί, όταν ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του θύματος φέρεται πως είχαν μπει μέσα στο χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου, απειλώντας τα πρόβατα του. Οι δύο άνδρες, που ήταν συγχωριανοί και που ο ένας γνώριζε τον άλλο, φέρεται επίσης να είχαν μια έντονη λογομαχία για το θέμα αυτό πριν «μιλήσουν» τα όπλα.

Μάλιστα ο 47χρονος κτηνοτρόφος, προανακριτικά φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε, με την πλευρά του θύματος ωστόσο, να μιλά για το ακριβώς αντίθετο.

Πάντως από την ανταλλαγή των πυρών που σημειώθηκε ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος του και μάλιστα είχε νοσηλευτεί για μέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ