ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Εντυπωσιακή υποβρύχια βόλτα με το Hippo Sub | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Κάθε πόλη έχει τα σημεία-ορόσημά της. Το Ρέθυμνο, αυτή η πόλη η χιλιοτραγουδισμένη, στην οποία, λένε και ισχύει, ότι θα επιστρέψεις ξανά και ξανά, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί ολόκληρη ένα… σημείο-ορόσημο.

Από τα ψηλά της Φορτέτζας και την χρονομεταφορά που σου χαρίζει η επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, μέχρι το ανεξάντλητο παραλιακό μέτωπο και το απάγκιο του γραφικού Ενετικού Λιμανιού, ολάκερο το Ρέθυμνο μπορεί να γοητεύσει με σχετική ευκολία τα μάτια σου και να σου φανερώσει κάθε ερωτεύσιμη πτυχή του.

Μέσα στην εβδομάδα αυτή, ωστόσο, η πόλη του Ρεθύμνου θα δώσει σε ντόπιους και επισκέπτες την ευκαιρία να το απολαύσουν από μία άλλη οπτική γωνία, που όμοιά της δεν είχε κανείς πρωτύτερα την ευκαιρία να ζήσει. Μια οπτική γωνία βυθισμένη στα κρυστάλλινα νερά του Κρητικού Πελάγους που «αγκαλιάζει» προστατευτικά το Ρέθυμνο, μια οπτική γωνία… υποβρύχια!

Ο λόγος φυσικά για το πολυαναμενόμενο Hippo Sub, το κίτρινο ημι-υποβρύχιο που κατέφθασε πριν από μερικές ημέρες στο Ρέθυμνο και αφού έκανε την μίνι περατζάδα του αναγκάζοντας χιλιάδες ζευγάρια μάτια να αναρωτηθούν περί τίνος πρόκειται, αγκυροβόλησε στο Ενετικό Λιμάνι και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες.

Καλωσόρισες στο Ρέθυμνο, Hippo!

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία από τις πιο καινοτόμες και τολμηρές κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, μια πρωτοβουλία που αναβαθμίζει το -ήδη πλούσιο- πεδίο τουριστικών εμπειριών του Ρεθύμνου.

Η υποβρύχια περιήγηση με το Hippo Sub, θα έχει σημείο εκκίνησης τη μαρίνα του Ρεθύμνου, από όπου θα ξεκινούν δρομολόγια κάθε μία ώρα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Σε αυτό θα μπορούν να επιβαίνουν 49 άτομα, εκ των οποίων στην υποθαλάσσια και πλήρως κλιματιζόμενη καμπίνα θα φιλοξενούνται οι 25. Εκεί, στα 2.5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει την υποθαλάσσια διαδρομή, που θα περιλαμβάνει το τρίπτυχο Μαρίνα Ρεθύμνου-Ενετικό Λιμάνι-Φορτέτζα, ερχόμενος σε επαφή με πρωτόγνωρες εικόνες.

 

 

Οι φήμες λένε πως τα σκουντήγματα ανάμεσα στους επιβάτες δίνουν και παίρνουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ως μια αναγκαία υπενθύμιση για να κλείσουν τα ανοιχτά -από το θαυμασμό- στόματα…

Θα σας πούμε κι αυτό: Όπως εκμυστηρεύτηκε στο Daynight.gr ο υπεύθυνος της εταιρίας, στις πρώτες δοκιμαστικές και αναγνωριστικές βόλτες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, έχουν εντοπιστεί ορισμένα σημεία ιδιαίτερου κάλλους, που θα αφήσουν έκπληκτους τόσο στους επιβάτες της υποθαλάσσιας καμπίνας, όσο και εκείνους που θα βρίσκονται στο κατάστρωμα (οι οποίοι σημειωτέον, θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του 45λεπτου ταξιδιού για να έχουν άπαντες την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία σε όλη της τη διάσταση).

 

 

Ένα από τα highlights της υποβρύχιας περατζάδας, θα είναι αν μη τι άλλο, η 10λεπτη στάση που θα κάνει το Hippo Sub ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν την επίδειξη που θα πραγματοποιεί ένας επαγγελματίας δύτης εξωτερικά του σκάφους.

Δεν βλέπεις κάθε μέρα μπροστά στα μάτια σου να ταΐζουν ψάρια, σωστά;

 

 

Διψασμένοι για περιπέτεια τουρίστες, ολοζώντανα παρεάκια από φοιτητές, οικογένειες γεμάτες από παιδικά επιφωνήματα θαυμασμού, ζευγαροκαταστάσεις που «σβήνουν» από την bucket list τους μια εμπειρία που δικαίως χαρακτηρίζεται «άχαστη» από όσους την έχουν βιώσει, μεμονωμένοι επισκέπτες που θέλουν να το ζήσουν χωρίς αντιπερισπασμούς… Στο παραπάνω ψηφιδωτό, βλέπουμε όλη εκείνη την ανθρωπογεωγραφία που αναμφίβολα θα σπεύσει να ζήσει από κοντά το πολυσυζητημένο αυτό εγχείρημα.

 

 

To Hippo Sub, ήρθε για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα που έλειπε από το Ρεθυμνάκι μας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα είμαστε από τους πρώτους που θα καλησπερίσουν τον καπετάνιο στα παρθενικά του υποβρύχια tour!

Info:

Εκτελούνται δρομολόγια καθημερινά ανά ώρα. Από τις 10:00 έως τις 21:00
Ενήλικες
15 €
Παιδιά ηλικίας 4 – 12
10 €
Παιδιά ηλικίας 0-4
Δωρεάν
Ειδικές Τιμές για Φοιτητές και ΑμΕΑ

Διεύθυνση
Νεάρχου 29, Παλιό Λιμάνι, Ρέθυμνο

+30 2831054037
info@hipposub.gr

ΠΗΓΗ: daynighyt.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ