ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα ο 66χρονος λυράρης που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ενός ανηλίκου

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ο 66χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 66χρονος -ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τριπόλεως εδώ και περίπου μισό χρόνο- καλείται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου σήμερα για έτερη υπόθεση που αφορά σε ανήλικα άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λυράρης καλείται να απολογηθεί κατηγορούμενος για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τις ειδικότερες μορφής της κατοχής και της διαβίβασης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, οι πράξεις που φέρεται να αποδίδονται στον 66χρονο αφορούν σε δύο ανήλικα κορίτσια, κάτω των 15 ετών, κατά το χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων.

Ειδικότερα, η μια ανήλικη φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, ενώ η έτερη ανήλικη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr οι επίμαχες περιπτώσεις φέρεται να σημειώθηκαν πριν λάβει χώρα η έτερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και για την οποία είχε προφυλακιστεί ο 66χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι για την τελευταία υπόθεση, ο 66χρονος είχε κάνει λόγο, κατά την απολογία του, πριν από μερικούς μήνες, για «πλεκτάνη» που είχε στηθεί σε βάρος του. Πάντως, από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου αγοριού είχε εκφραστεί τότε η έντονη ικανοποίηση για την απόφαση προφυλάκισης του κατηγορούμενου καλλιτέχνη.

Όπως είχε ανακοινώσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ., πριν από μερικούς μήνες, σε βάρος του 66χρονου άνδρα είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ